Част от жителите на София започват да се подготвят за

...
Част от жителите на София започват да се подготвят за
Коментари Харесай

Част от столичани усилено се готвят за отопление с дърва

Част от жителите на София стартират да се приготвят за отоплителния сезон през зимните месеци. В центъра на София наоколо до 127-о учебно заведение „ Иван Денкоглу “ бяха стоварени няколко кубика нарязани дърва, съобщи БГНЕС.

В последните месеци цената на кубик дърва се е нараснала на близо 180 лева Това, обаче, не стопира хората да си закупуват дърва за зимния сезон. Това може да се дължи на редица фактори, само че най-много на обстоятелството, че цената на газа се усилва с всеки минал месец – за месец август „ Булгаргаз” разгласи цена от 297,89 лева за мегават час, както и повишението на цената на тока.

Преди няколко седмици Европейската комисията одобри европейски проект за понижаване на потреблението на газ, в който се дефинират ограниченията, правилата и критериите за координирано понижаване на търсенето. Планът е концентриран върху замяната на газ с други горива и общите икономии на сила във всички браншове.

Някои европейски страни, като Швейцария да вземем за пример, към този момент са приели този проект, Вернер Лугинбюл, началник на швейцарската Федерална комисия за електрическа енергия ElCom, прикани жителите да се запасят със свещи и дърва за огрев поради вероятните спирания на електрозахранването в страната през идната зима.

Поради боязън от газова рецесия и високи сметки за отопление през зимния сезон, някои българи се насочват към опция, която до неотдавна не беше толкоз известна измежду живеещите в огромните градове, а точно отопление на дърва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР