Част от големите хотелиери в България планират да създадат нова

...
Част от големите хотелиери в България планират да създадат нова
Коментари Харесай

Големи хотелиери създават нова асоциация

Част от огромните хотелиери в България възнамеряват да основат нова браншова асоциация. Това оповестиха за TravelNews част от учредителите. Те ще се съберат на следващия ден, 29 март 2024 година, в " Гранд хотел Милениум " в София за нейното основаване. „ Не може ресторантьорите да ръководят страната, а ние хотелиерите да не сме показани във властта “, разгласи пред TravelNews Гриша Фиданов, притежател на българската хотелиерска верига „ Грифид хотелс “, който ще е един и от учредителите. Той е измежду най-големите притежатели на обекти в Златни пясъци.

Сред останалите мотори на новата асоциация се чака да бъдат Красимир Станев, изпълнителен шеф на „ Албена “ АД, и Венцислав Танчев, притежател на хотелите „ Модус “ във Варна и Wave resort край Ахелой. Други измежду учредителите се чака да бъдат хотелиерът Веселин Данев (собственик на хотелите " Сол Луна Бей Ризорт " в Обзор, Melia Grand Hermitage в Златни пясъци, Melia Sunny Beach и " Сол Несебър Ризорт " ), строителната фирма НИКМИ, която има няколко градски хотела, и други.

В момента има още две организации на хотелиерите – Националният ръб по туризъм (НБТ), в която влизат също огромни хотелиери, и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), разполагаща с редица районни структури и държи правата с огромни отстъпки за заплащането на авторските права в музиката от хотелиери и ресторантьори към „ Музикаутор “.

Наскоро " Албена " АД напусна Националния ръб по туризъм, като Красимир Станев разгласи, че обмисля да направи същото и с БХРА. Причина по тази причина стана, че от НБТ и някои районни структури на БХРА желаеха промяната на министъра на туризма Зарица Динкова при ротацията. Самият Станев беше най-големият бранител за оставането й на поста.  

В регистъра на туристическите сдружения попадат към този момент над 240 организации, демонстрира информация в уеб страницата на Министерството на туризма.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР