Част от доказателствата, които до момента са събрани по делото

...
Част от доказателствата, които до момента са събрани по делото
Коментари Харесай

Прокуратурата пусна видеа и записи от разследването срещу ТАД Груп

Част от доказателствата, които досега са събрани по делото за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, през днешния ден бяха оповестени на уеб страницата на Прокуратурата. Пуснати са видеа и записи от охранителни камери, както и част от показанията на очевидец. Според информацията на обвиняването, " ТАД Груп " е пробвала да пробие системите на общо 49 търговски сдружения. Целта е била по-късно да бъдат привлечени като клиенти на компанията. Знае се, че компанията се занимава с киберсигурност.
Припомнаме, че притежателят на " ТАД Груп ", комерсиалният шеф на компанията и един от чиновниците й - Кристиян Бойков, са упрекнати по делото за пробива в Национална агенция за приходите. Вчера притежателя Иван Тодоров бе пуснат под парична гаранция от 100 000 лв..
Доказателствата на прокуратурата демонстрират също, че Кристиян Бойков е употребил на телефона си конфиденциален чат с название " Бивол ". От диалог сред него и комерсиалния шеф Георги Янков пък е оповестен диалог, в който Бойков споделя: " Бивол " разполагат с информацията от две седмици. Правителството би трябвало да се смъкна с всички ".
Публикувани са и част от свидетелски показания, които ще бъдат показани в целокупност на Специализирания углавен съд: „ Но въпреки всичко броят на клиентите е непълен, по тази причина не съм сигурен кой го предложи – И. или К., част от политиката на компанията за набиране на клиенти да бъде тестването на уеб сайтове на разнообразни сдружения без тяхно познание и след това да ги набират като клиенти. Тази политика на компанията се разясняваше непрекъснато в офиса главно сред И. и К., като двамата си говореха, че би трябвало да се изготви лист с най-големите български уеб сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните притежатели, като по-късно бъда привлечени като клиенти. “.
Относно персоналните данни на магистрати, такива са събирани главно за прокурори и следователи, а досието е със заглавие: " Ne se chistiiiii ".


Съобщението на прокуратурата вижте тук:

https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/pressyob-sht-enie-37
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР