Част от бизнеса у нас се обяви против поредното затваряне,

...
Част от бизнеса у нас се обяви против поредното затваряне,
Коментари Харесай

Част от бизнеса се обяви против  новите по-строги мерки

Част от бизнеса у нас се разгласи срещу следващото затваряне, което се постанова дни откакто още веднъж стартира работа. Засегнатите сектори не имат вяра че няма да се стигне до ново удължение на 10 дневната възбрана.

Затварянето на огромните търговски центрове и магазините за нехранителни артикули с повърхност над 300 квадратни метра е „ безпричинно от здравна позиция и ще е нездравословно за бизнеса и хората “, съобщи от Сдружението за съвременна търговия. Те предвидиха, че клиентите ще се струпат в дребните магазини.

Бизнесът изиска да не се затварят нехранителните вериги. Предлагат пропускателен режим и желаеха обектите с по-голяма повърхност да работят.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Предложените ограничения не са обсъждани с търговците и са зле премислени, те са рискови за живота и здравето на хората, затварянето на нехранителни магазини над 300 квадратни метра. Ще насочи е потребителите към дребните магазини и там ще има скупчвания, рискови за разпространяването на вируса “, съобщи Йордан Матеев от Сдружение за съвременна търговия.

17 дни откакто отвориха, от понеделник всички заведения още веднъж затварят.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Със заредени обекти, с назначен личен състав и таман започнахме да работим. Сега да забележим, затваряйки ни за 10 дни, дали някой ще получи обезщетение “, споделя Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България.

Премиерът разпореди на здравния министър при този локдаун да няма ощетени браншове.

„ Не може все едни и същи бизнеси да са сложени под стрес, тъй като най-после ще бъдат унищожени “, съобщи Бойко Борисов.
Снимка: btvnovinite.bg
Потърсихме притежателите на магазини за черна и бяла техника, въздържат се от коментар и ще изчакат заповедта на здравния министър.

Икономическият министър Лъчезар Борисов даде обещание поддръжка за засегнатите. Но не и директна финансова помощ.

„ Директната помощ за физически лица минава през МТСП По отношение на компаниите с закрепени разноски –Министерството на стопанската система е на линия “, сподели Борисов.
Снимка: btvnovinite.bg
Търговците на дребно са обезпокоени от резултата на доминото и предизвестиха, че 15% от бранша към този момент е банкрутирал.

„ Програмата „ Запази ме “ би трябвало да работи по-добре, хората чакат по два месеца, два месеца и половина, това са хора, които работят от заплата до заплата “, споделя Аксения Баева, зам-председател на Българска ритейл асоциация.
Снимка: btvnovinite.bg
Социалният министър подсигурява, че ще продължат ограниченията 60/40 и 80/20 за секторите, където има отчасти затваряне – да вземем за пример хотелите.

„ Служителите ще могат да получат 75 на 100 от заплатите си за дните, в които няма да работят “, заяви Деница Сачева.
Снимка: btvnovinite.bg
От Асоциацията за фитнес и здраве предизвестиха, че ще пускат чиновниците си в насилствен неплатен отпуск.

„ Искаме 40% от заявените доходи за 2019 година “, споделя Петър Ангелов от Асоциацията за фитнес и здраве.

Средствата по всички ограничения ще се изплатят до 15 април, обещаваха управляващите.

Подновяват имунизацията с " АстраЗенека " у нас Аутопсията не е потвърдила връзка сред имунизацията и смъртния случай в Пловдив Фандъкова предлага учениците в София да останат у дома до 5 април Сачева: Мерките „ Запази ме ” и 60/40 не престават да работят Бизнесът с терзания в навечерието на локдауна Ангелов: Ако бяхме поръчали отредените за нас ваксини, щяхте да ме питате дали е занемареност Ангелов: " АстраЗенека " не предизвиква нищо, българите ще схванат каква е истината Борисов: До 31 март ще използван най-строги ограничения, животът и здравето на хората са най-важни Ген. Мутафчийски: България е трета в света по растеж на Коронавирус смъртността Строги епидемиологични ограничения влизат в действие у нас от понеделник
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР