Част от българските граждани разчитат на финансова помощ от роднините

...
Част от българските граждани разчитат на финансова помощ от роднините
Коментари Харесай

Работещите в чужбина пращат повече пари на роднините си у нас

Част от българските жители разчитат на финансова помощ от роднините си, живеещи в чужбина.

Проучване демонстрира, че през 2023 година в България са влезнали към 1 милиард и 320 милиона лв. от емигрантите. Тази помощ е измежду най-големите вложения в българската стопанска система. 

Данните в изследването са на Българска народна банка и от прехвърлянията, които минават през компаниите за парични преводи. 

Има и към 25%, които влизат в бройи не се включват в статистиката, изясни пред БНР Илиян Насков, изпълнителен шеф на финансова компания за парични преводи.

На ден влизат по 4 170 000 евро помощи от емигранти, уточни той.

" Ако сравним 2023 година с 2022 г, имаме нарастване с над 20% ".

Германия е водач. От там сънародниците ни са изпратили към 230 милиона. От Съединени американски щати - 209 млн., от Испания – 114 млн., от Англия – 109 млн. и от Гърция – 71 млн.

 istock istock
Увеличението на показателя на потребителските цени се отразява и на сумите, които изпращат съграждани от чужбина, означи Насков.

" Парите най-често се изпращат до деца, съпруги и родители ". 

Най-много средства се изпращат в едва развитите райони на страната ни.

Въпреки обрисуваната картина, има нарастване на виталния стандарт в България. И от ден на ден емигранти от трети страни се откриват и стартират да работят тук. Основно това са домашни помощници и хора, работещи в строителството. Те оказват помощ на своите близки. 

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаКои са най-хубавите и най-лошите градове за емигранти цени пари работещи емигранти родственици България .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР