Част от апартаментите на опожарения блок в Благоевград са наводнени,

...
Част от апартаментите на опожарения блок в Благоевград са наводнени,
Коментари Харесай

Наводнение и сметки за ток без електричество в опожарения блок на Благоевград

Част от жилищата на опожарения блок в Благоевград са наводнени, само че проблемите не свършват дотук . Те получиха и сметки за ток, макар че в част от постройката няма електричество, заяви Българска национална телевизия.

Наводнението опожарения блок в благоевградския квартал " Струмско " идва от водосточната тръба . Тя е разтопена от пожара, който избухна на 10 декември предходната година.

Една от обитателките разгласи, че наводнението е стигнало до третия етаж. " Страшното е, че и тези дето имаме ток до петия етаж, скоро може да нямаме ток въобще. И не може да се живее по този начин. Трябва да се вземат колкото в е допустимо по-бързо ограничения ", описа Слава Попова.

Токът е спрян от петия до осмия етаж, поради което не могат да се правят каквито и да е ремонтни действия в блока.

" Вода има, само че ток няма, пребивавам в различен апартамент. Надявам се, чакаме дълго време и всичкото това безучастие просто ни унищожава . Да не можеш да отпочнеш, това е ", сподели Юлия Милешкова.

По думите на различен техен комшия течащата вода от горната страна се просмуква в самата стена. " Самият теч влиза и самото напрежение към този момент може да даде на късо и примерно отново да се случи, както е на седмия етаж, цялото табло напълно да изгори ", споделя Румен Малев.
 Жена е обгазена при пожар в Благоевград
Жена е обгазена при пожар в Благоевград

Обитателите на кооперацията са евакуирани...

Част от жителите на блока взеха решение сами да се оправят с казуса, доколкото им стигат силите и опциите.

" Спряхме го краткотрайно тоя теч, да се надяваме че няма да тече към този момент. Поне до момента в който се в профил изцяло ", споделя Евгени и добавя, че това взема решение казуса отчасти. Собствениците на жилища в блока имали уверението, че електричеството ще бъде пуснато до края на януари. Но им начислили сметки, без да имат ток.

" Лично на моя апартамент е 62 лв.. На съседа, който е на осмия етаж насреща, на него е 170 лв. . На съседката е 200. Такива някакви суми. И би трябвало да пускаме молби в този момент, И вървене по тъгите един тип ", описа мъжът.
 Наградиха пожарникарите, избавили хората от горящия блок в Благоевград
Наградиха пожарникарите, избавили хората от горящия блок в Благоевград

Те станаха първите " Посланици на положителното " за 2021 година

Уверенията на електроразпределителното сдружение са, че от понеделник ще стартира работа по замяна на изгорелите табла в блока . За начислените сметки за ток в документално мнение за Българска национална телевизия от сдружението обясниха, че поради случая с пожара е позволена неточност .

Фактурираната сила на необитаемите жилища е сторнирана преди два дни и клиентите ще получат съответните корекции на сметките за тока.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР