Часовете по пътна безопасност в училище не трябва да са

...
Часовете по пътна безопасност в училище не трябва да са
Коментари Харесай

Емил Панчев, СБА: Правилата на пътя трябва да се учат в клас поне два пъти седмично

" Часовете по пътна сигурност в учебно заведение не би трябвало да са проформа и все пак понижават с всяка минала година ", сподели пред инж. Емил Панчев от Съюза на българските автомобилисти.

Заради това от СБА са създали предложение до институциите сигурността на придвижването да се учи най-малко два образователни часа седмично. Това би трябвало да се случва от най-ранна възраст, с цел да има повече осведомени и по-възпитани хора на пътя, уточни Панчев.

" Защото ние вършим доста промени (в закона), само че в случай че не учим децата да съблюдават разпоредбите от дребни, виждате какво става с велосипедите, тротинетките. Да се акцентира повече на това, че не би трябвало да се използват алкохол и опиати ".

Много учители и шефове също считат, че образованието за държание на пътя е проформа, разяснява Панев. Заради това в тактиката на държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " е заложено това да се учи още от детските градини, по-късно и в учебните заведения.

Автомобилистите чакат от депутатите да одобряват напълно нов закон за придвижване по пътищата.

" Много промени се вършат, съвсем всяка година. Тези кръпки от време на време водят до някакво усъвършенстване, въпросът е задоволително ли е то. С всичко това, което се случва на пътя, надали промени в ЗДвП ще спрат хора, които са нападателни, недисциплирирани, пият и карат ", разяснява Панчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР