Часове след като правителството на оцеля при вота на недоверие

...
Часове след като правителството на оцеля при вота на недоверие
Коментари Харесай

Първа оставка на министър, след като вота на недоверие към кабинета на Заев не мина

Часове откакто държавното управление на оцеля при вота на съмнение министърът на земеделието Ариянит Ходжа подаде оставка.

Вчера през целия ден македонският парламент не съумя да събере нужния кворум в пленарна зала с цел да се гласоподава поискания от опозицията избор на съмнение на кабинета на Заев. В среднощ ръководителят на Народното събрание Талат Джафери закри съвещанието и заяви, че държавното управление ще продължи да извършва функционалностите си.
 Липсата на кворум избавя Заев от събаряне Липсата на кворум избавя Заев от събаряне
В македонския парламент няма нужния кворум за започване на дебата за гласоподаване на съмнение на кабинета на премиера Зоран Заев, прочие..

Днес, дружно с Ходжа, подадоха оставки и двамата му заместници. Министърът и неговите заместници са членове на БЕСА, която поддържа вота на съмнение. Според Ходжа " подаването на оставка в този миг е същинска демонстрация на морал, тъй като неговата партия не може да се разпознава с групировката на Али Ахмети ДСИ, която употребява антидемократични способи за оставането си във властта ".

" Това, което стана през вчерашния ден в македонския парламент може да се види единствено в холивудските филми....Демокрацията е в заплаха и главният провинен за това е ДСИ ", сподели още той и отхвърли обвиняванията, че те са антиевропейска партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР