Чашата преля! Това обяви Българска Браншова Камара “Пътища” в специална

...
Чашата преля! Това обяви Българска Браншова Камара “Пътища” в специална
Коментари Харесай

Пътищарите: Чашата преля! Започваме безсрочни стачни действия в цялата страна

Чашата преля! Това разгласи Българска Браншова Камара “Пътища” в специфична декларация, с която показва гнева си от дейностите на „ Продължаваме промяната”.

Направихме десетки взаимни отстъпки и отстъпки, с цел да покажем своята отговорност към страната и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към нужните равнища и работещите в сектора към обикновено битие. Срещу тези наши старания „ Промяната “ опълчи лъжливи обещания, пишат пътищарите.

И завяват, че на конференция на следващия ден хронологично и с имена ще покажат виновниците за настоящето положение на строителния бранш в страната и ще разкрият последствията, които ще настъпят от дейностите и бездействията на тези хора.

От 27.07.2022 година започваме безсрочни протестни дейности в цялата страна, които ще продължат до момента в който в България се намерят държавници, които да подхващат нужното за нормализиране на бранша, сподели Браншова Камара “Пътища”. Тя ще търси общи дейности с Камарата на строителите.

Това не е битка за парите на осем души, както манипулативно и погрешно твърди един потвърден извършител на Конституцията! Това е борба за оцеляването на един цялостен стопански бранш и на стотиците хиляди работещи в него, безапелационни са пътищарите.

Ето цялата им декларация:

ДЕКЛАРАЦИЯ

ПРОМЯНАТА ОСТАВИ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ПЪТИЩА

Българска Браншова Камара “Пътища” повече от една година организира срещи, води договаряния, показва разбори и провежда протестни дейности с една, единствена цел: да отбрани труда на хилядите работещи в бранша и да обезпечи на българските жители безвредни условия на пътешестване по пътната мрежа на страната. Направихме десетки взаимни отстъпки и отстъпки, с цел да покажем своята отговорност към страната и да върнем поддържането на пътната инфраструктура към нужните равнища и работещите в сектора към обикновено битие.

Срещу тези наши старания „ Промяната “ опълчи:

- Пълна липса на действителни дейности и тотална некадърност за държавническо държание

- Прехвърляне на отговорността от Министерски съвет към Народното Събрание, за бягство от конституционно вменени отговорности и размиване на отговорността за положението на строителния отрасъл

- Безотговорни способи и тактики, целящи осъществяване на политически акции

- Откровено лъжливи обещания за разплащане на законно осъществени поправки и индексация на цените в строителството

- Доклади, написани от некомпетентни междуведомствени работни групи, формирани в главната си част от погрешни изказвания, опровергани в това време от други държавни институции.

- Неприкрито говорене за желанието да бъдат фалирани и унищожени компаниите от пътния бранш, които са изграждани с години и са основни детайли от икономическия живот в страната

Неразплащането и нежеланието да се поема отговорност докара до прекъсване на работата на всички инфраструктурни обекти. Престъпно е държанието в 21 век българската страна да не съумява да приключи главните си пътни артерии, поради некомпетентни “политици” и зелени рекетьори. Цената на това безхаберие е жестока, тъй като се мери в изгубени Човешки животи!

Последният епизод от сагата с българските пътища беше ЕДНОЛИЧНОТО решение на Председателя на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление към Народното Събрание за анулация на съвещанието, което трябваше да се организира на 21.07.2022 година и което трябваше да се произнесе за окончателното разплащане на към този момент осъществени действия и да одобри промените в Закон за обществените поръчки, които да разрешат индексация на цените в строителството, за да се завършат стартирани стотици обекти, в това число финансирани с европейски средства и да се защищити България от наказания и загуба на милиарди левове, по този начин нужни за вложения в инфраструктурата на страната.

С ТОВА ЧАШАТА ПРЕЛЯ!

Българска Браншова Камара “Пътища” няма повече да следи по какъв начин некомпетентни и безскрупулни лъжци разрушават инфраструктурата на страната и заплашват живота и здравето на хората и икономическото развиване на страната. Затова ще предприемем следното:

На 26.07.2022 година ще проведем конференция, на която хронологично и с имена ще покажем виновниците за настоящето положение на строителния бранш в страната и ще срещнем обществото с последствията, които ще настъпят от дейностите и бездействията на същите тези хора.

От 27.07.2022 година започваме безсрочни протестни дейности в цялата страна, които ще продължат до момента в който в България се намерят държавници, които да подхващат нужното за нормализиране на бранша. Подробности за стачните дейности ще представим на конференцията!

Обръщаме се за поддръжка към Камарата на Строителите в България и синдикалните организации в строителството:

Приятели, това не е битка за парите на осем души, както манипулативно и погрешно твърди един потвърден извършител на Конституцията! Това е борба за оцеляването на един цялостен стопански бранш и на стотиците хиляди работещи в него.

ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА

БЪЛГАРСКА БРАНШОВА КАМАРА „ ПЪТИЩА “

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР