Часът е 8:40 сутринта. Абонираните за страницата на премиера Бойко

...
Часът е 8:40 сутринта. Абонираните за страницата на премиера Бойко
Коментари Харесай

Бойко Борисов live - вместо кампания гледаме реалити шоу

Часът е 8:40 сутринта. Абонираните за страницата на премиера Бойко Борисов във фейсбук получават известие: Boyko Borissov is live. Първите фрагменти от въпросното живо включване демонстрират изкопни действия, министър-председател не се вижда на хоризонта. Снимащият се вози на задната седалка на автомобил. Изведнъж откъм шофьорското място се чува:

"Виждаш ли по какъв начин става автомагистралата: так-так-так-так. Така както го гледаш, август месец ще го свършат. А едно време са стигнали до Правец (където е резиденцията на Тодор Живков, б.р) и са спрели ".

Гласът принадлежи на Борисов. Очевидно министър председателят е към момента правилен на маниера още от първия си мандат, който ужасяваше чиновниците на НСО - самичък да ръководи автомобила си. Става ясно, че инспектира права от строящото се сега продължение на автомагистрала "Хемус ".

"В сезона това ще икономисва половин час - тази права ", продължава да коментира на събеседниците си - мъж и жена (зам.-министърът в районното министерство Николай Нанков и (вероято) шефката на пресцентъра Севделина Арнаудова) Борисов, до момента в който кара по бъдещия аутобан, по който очевидно сега се работи.

"Път през канара. Пък след това като отидем в студиата викат "стига сме говорили за автомагистрали, дай да си говориме за фугата на "Граф Игнатиев ", иронизира министър председателят.

"Инспекцията " е в сектора сред Боаза и пътя Велико Търново-Русе. Возенето се трансформира в самобитно изявление с въпроси от вида на "Кога ще стане готово? ", "Откъде ще се минава ". На мероприятието са отдадени общо шест (до ранния следобед) живи включвания.

Част от тях са напълно в риалити жанр - от автомобила, в който пътуват министър председателят, Николай Нанков, финансовият министър Владислав Горанов и вицепримерът Томислав Дончев. Докато колата се движи, се виждат гледки от градежа, служащи, кипи (или не кипи) интензивен труд, а членовете на кабинета коментират какво е свършено и какво следва, като министър председателят задава насочващи въпроси и мнения.

Там, където стопира, с цел да огледа пешеходно по какъв начин върви автомагистралата, Борисов е посрещан от "спонтанни " агитки, в която немалка част от хората "спонтанно " носят тениски с премиерския лик. А на виковете "Бойко, Бойко... ", необятно ухилен министър председателят споделя: "Браво...Тихо, ей...не се занимавайте с партийни работи ".

Разговорът с публицисти също тече безпрепятствено.

Ето по този начин.

Въпрос: Идват избори, господин министър председател. И след тях какво...

Отговор от Борисов: Идва и Нова година, Коледа... И с тях коледни надбавки...

А по-късно изяснява по какъв начин се мисли за 10% нарастване на заплатите. А външният дълг е намалял на 20% - 2 милиарда и 400 млн. "външен дълг върнахме ".

Има и "човешки детайл " - появява се учителка на Горанов от Плевен, която благодари за парите за учебното заведение. А Борисов незабавно уголемява - какъв брой са дали за обучение изобщо.

В края на предишния месец Борисов инспектира правата Ябланица-Боаза. И даде поръчка: "Аз съм уверен, че с построяването на "Хемус " Брутният вътрешен продукт на страната ще се вдигне с най-малко 10- 20%. За това мога да се обзаложа ".

Преди седмица ЦИК излезе с решение на тъжба на Българска социалистическа партия, че не открива предизборна пропаганда в интензивността на Борисов. Той работил като министър председател.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР