Чарлс Брадли, соул певецът, открил славата в късните си години,

...
Чарлс Брадли, соул певецът, открил славата в късните си години,
Коментари Харесай

Призна За Страшната Диагноза Само Преди Месеци И Край. Съболезнования, Преди Малко Ракът Ни Отне Голямата Звезда

Чарлс Брадли, соул артистът, разкрил славата в късните си години, умря от рак на 68. Той пусна първия си албум, No Time For Dreaming, през 2011-а, когато е на 62.

Брадли неотдавна се върна към концертите, откакто предходната година бе лекуван от рак на стомаха. Смъртта му идва единствено две седмици след анулацията на дати от турнето му през 2017 година, още веднъж поради здравословни проблеми.

Чарлс Брадли е прекарал огромна част от живота си с краткотрайни работи, с които едвам да се препитава. Години наред е живял и на улицата, само че продължава да преследва музиката, въодушевен от концерт на артиста Джеймс Браун, който вижда като младеж.

В последна сметка съумява – при започване на новия век подписва с нюйоркски лейбъл и е определен да подгрява на турнето на соул изпълнителката Шарън Джоунс (която умря предходната година на 60).

Брадли записва няколко сингъла преди десетилетие по-късно да издаде No Time for Dreaming, избран от списание „ Ролинг Стоун “ за един от най-хубавите албуми на годината, написа ploshtadslaveikov. Успехът му измежду рецензията води до предложения за присъединяване в най-големите международни музикални фестивали – Гластънбъри, Коачела, Примавера саунд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР