Чака ни щура мартнеска седмица, предупреждават от Meteo Balkans. В

...
Чака ни щура мартнеска седмица, предупреждават от Meteo Balkans. В
Коментари Харесай

Щуро време цяла седмица, идва циклон от Русия и Украйна

Чака ни щура мартнеска седмица, предизвестяват от Meteo Balkans.

В първите дни от новата седмица минималните температурит ще останат ниски, само че се чака усъвършенстване на времето. Максималните градуси в страната ще потеглят нагоре. Застудяване и нови превалявания от сняг обаче се чакат към сряда-четвъртък, а температурите до края на седмицата още веднъж ще се намаляват, оповестява вестник Стандарт.

Времето в понеделник

Очакваните минимални температури в страната в понеделник ще са от минус 7°С до минус 4°С, като обичайно по-ниски ще се задържат в планинските региони и котловините от Западна България, Средногорието и Южна България – до минус 9-10°С. Малко по-високи по Черноморието и по поречието на река Дунав - до минус 3°С.

Първият ден от новата седмица в по-голямата част от страната ще стартира със слънчево време. Само над крайните източни региони ще е с променлива облачност. Ще духа слаб вятър от север-североизток.

Максималните температури ще се покачат и ще са сред 6-10°С. Най-високи ще са в северозападните региони и Югозападна България – до 10-11°С, а най-ниски - в Горнотракийската равнина и по Черноморието.

Времето във вторник и сряда

Във вторник ще настъпи усъвършенстване на времето в цялата страна. Облачността до обяд на всички места ще се раздра и ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне, а в обособени региони от Югоизточна България ще се обърне от югозапад.

Температурите последователно ще се покачат и оптималните в цялата страна ще са сред 9-12°С. Най-високи ще са те в Северозападна и Югозападна България - до 13-14°С.

Влошаване на времето се чака от сряда. През нощта против сряда от северозапад ще стартира нарастване на облачността, само че тя ще е най-вече междинна и висока и превалявания не се чакат. През деня времето в страната ще е най-вече облачно и на доста места от северозапад на югоизток ще стартират превалявания от дъжд.

Вятърът в страната ще е слаб от запад, в следобедните последователно ще се ориентира от североизток и с него ще стартира да нахлува леден въздух.

С понижението на температурите в Предбалкана и тук-там в Североизточна България преваляванията ще преминат в влажен сняг. По високите полета от Западна и Централна България не са изключени и поледици. По-значителни превалявания от дъжд чакаме в Централна и Югоизточна България.

Минималните температури ще са сред минус 5 и минус 2°С, а дневните - в по-голямата част от страната ще са сред 6-12 °С. По-ниски ще са в планинските региони, Предбалкана и Северозападна България – до 3-5°С.

В четвъртък ще доминира раздрана облачност, а източният вятърът последователно ще се усилва. Температурите ще се намалят доста и през идващите дни минималните ще са сред минус 9° и минус 3°, а оптималните - сред 0° и 5°.

През уикенда синоптичната конюнктура още веднъж ще е сходна на тази от миналата седмица. Ще се задържи с променлива облачност и тук-там с чести превалявания от сняг.

Причината за неприятното време е позициониран антициклон над Европейска Русия и Украйна. България и прилежащите й страни ще попадат в зона с огромен баричен градиент. Към нашата страна ще продължи да се придвижва по-студен въздух от североизток и температурите ще се намаляват.

Най-студените дни от идната седмица ще са петък, събота и неделя. Тогава времето ще се задържи с променлива облачност и прохладно. Слаби превалявания от сняг са вероятни единствено на обособени места, основно в планинските региони. Сутрешни температури на доста места ще са към минус 10°С - минус 6°С, а дневните в обособени региони ще остават малко към нулата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР