Central European Media Enterprises Ltd. (“CME или Дружеството“) (NASDAQ/Prague Stock

...
Central European Media Enterprises Ltd. (“CME или Дружеството“) (NASDAQ/Prague Stock
Коментари Харесай

PPF Group на Петр Келнер придобива СМЕ - компанията собственик на bTV

Central European Media Enterprises Ltd. ( “CME ” или „ Дружеството “) (NASDAQ/Prague Stock Exchange: CETV) разгласи, че е реализирано дефинитивно съглашение да бъде добита от филиал на PPF Group N.V. ( “PPF Group ”) в парична транзакция, оценена на почти 2.1 милиарда американски $.

съдебномедицинска експертиза е мажоритарен притежател на bTV Media Group, а известието за договорката е на уеб страницата на малкия екран.

Собственик на PPF Group е чешкият милиардер Петр Келнер, който искаше да купи преди този момент Нова телевизия, само че Комисия за защита на конкуренцията не позволи сделката 

В официално съобщение, изпратено до медиите късно довечера самият Келнер разяснява: " Придобиването на CME с нейните медийни активи в пет европейски страни ще добави и ще укрепи нашите телекомуникационни интервенции в Централна и Източна Европа. Целта ни е да използваме естествените синергии сред основаването на наличие и неговото разпространяване за по-нататъшно развиване на телекомуникациония и медиен бизнес на групата. CME е здрава и добре ръководена организация и нямаме желание да вършим обилни промени. "

PPF Group е показана като инвестиционно-финансова група, която влага в голям брой пазарни сегменти като финансови услуги, телекомуникации, биотехнологии, недвижими парцели и машинно инженерство. Бизнесът на PPF Group се простира от Европа до Северна Америка и в Азия. Компаниятао притежава активи за над 45 милиарда евро (към декември 2018 г.).

CME ръководи малките екрани в България, Чехия, Румъния, Словакия и Словения, а сделката е обект на нормалните процедури за утвърждение, в това число от акционерите на CME, Европейската комисия и националните регулатори в някои от страните, където CME оперира.

Ще бъде поискано утвърждение на договорката от Европейска комисия, както и от национални регулатори, а двете по нея чакат процесът на утвърждение да отнеме няколко месеца.

CME от своя страна ще свика изключително заседание на акционерите за утвърждение на препоръчаното обединение.

Според изискванията на постигнатото съглашение, притежателите на всички издадени и дължими елементарни акции на CME от клас А ще получат $4,58 на акция. Тази оценка съставлява награда от почти 32% по отношение на цената на акциите на CME преди известието от 25 март 2019 година, съгласно което Дружеството стартира процедура по обзор и оценка на евентуални стратегически благоприятни условия, които стоят пред компанията.

 „ Специалният комитет на Борда, дружно с нашите съветници, направи просторен обзор на опциите със забележителен брой заинтригувани страни в стратегическо и финансово отношение. Днешното известие удостоверява нашия приоритет да доставяме стойност на всички акционери ”, заяви Джон Билок, Председател на Борда на шефовете на съдебномедицинска експертиза

„ През последните 6 години, до момента в който трансформирахме бизнеса и осигурихме впечатляващ и резистентен растеж в рентабилността, нашият главен фокус беше да сътворяваме стойност за нашите притежатели. Тази договорка, която е кулминационната точка на тези старания, е вярната за нашите акционери и е удовлетворяващ свършек на един от най-успешните обрати в развиването на водеща медийна компанията през последните години. Доволни сме, че PPF Group, с потвърден триумф в ръководството на бизнеси в доста промишлености, споделя нашата вероятност за значимостта на локалното наличие и неговата дарба да притегля огромни аудитории към малкия екран “, прибавят в взаимно изявление Майкъл Дел Нин и Кристоф Майнуш, основни изпълнителни шефове на съдебномедицинска експертиза.

Споразумението е утвърдено единомислещо от Борда на шефовете на съдебномедицинска експертиза, с рекомендацията на специфичния комитет на Борда. Най-големият акционер на CME, AT&T Inc., се е съгласи лда гласоподава в интерес на договорката. Придобиването се чака да бъде финализирано към средата на 2020 година, като предстои на регулаторно утвърждение и осъществяване на нормалните условия за привършване на договорка.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР