Бюстът на египетската царица Нефертити, който се съхранява в музей

...
Бюстът на египетската царица Нефертити, който се съхранява в музей
Коментари Харесай

Бюстът на Нефертити не бил истински

Бюстът на египетската кралица Нефертити, който се съхранява в музей в Берлин, не онагледява действителния й лик.

Двама италиански специалисти, етнологът Франко Креватин от университета на Триест и Стефано Анселмо, специалист по история на козметиката, настояват, че под познатата осанка на Нефертите се крие същинското й лице. Те са стигнаи до този извод измежду задълбочено проучване на бюста й, който е на 3400 години.

 Бюстът на Нефертити не бил същински

Учените са сканирали бюста на египетската кралица и са открили, че под външния пласт от вар и хоросан има скрита " вътрешна скулптура " от камък, предава организация АНСА.

Вътрешното лице ими прилики с външното. Но и разлики. Като да вземем за пример по-изпъкнал нос, по-лека усмивка, не толкоз изпъкнали скули и не доста вдлъбнати очи.

Двамата италианци считат, че каменната статуя изобразява същинското лице на Нефертити. Което от горната страна е било един тип " модифицирано ", с цел да се отстранят несъвършенствата на царицата.

След като сканирали бюста, Анселмо основал компютърно изображение, което демонстрира по какъв начин е изглеждала Нефертити.

" Започнах с прибавяне на цвят на кожата, като замених сивите тонове със светлокафяви. Освен това сложих дребни сенки под очите ", разяснява Анселмо.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР