Бюрото за защита на свидетели е ефективна структура, но в

...
Бюрото за защита на свидетели е ефективна структура, но в
Коментари Харесай

Гешев: Имаме дарбата да ликвидираме всички ефективни структури

Бюрото за отбрана на очевидци е ефикасна конструкция, само че в България имаме дарбата да унищожаваме работещите структури. Това сподели основният прокурор Иван Гешев пред публицисти в Народното събрание. Той съобщи, че почита Народното събрание и изрази убедеността си, че и Народното събрание почита правосъдната власт.

" Помолих на предишното съвещание, в случай че е допустимо, да бъдем поканени навреме, когато има значими въпроси, които следва да бъдат обсъждани. Получих позвъняване, за което благодаря, сутринта към 9 часа. Става въпрос за към 5 часа. Надявам се, че идващия път няма да ме поканят половин час преди дебата, тъй като няма да имам справедлива опция да се явя. Бях обезпечил наличието на госпожа Филипова, само че съумях в рамките н 4-5 часа да стигна до София. Темата е значима за българските жители и е значима за прокуратурата. Затова се постарах да дойда пред правната комисия. Българските жители имат право да знаят гледната точка на прокуратурата ", уточни още Гешев.
 
Обвинител номер едно разяснява отчета за използване на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане за интервала 1 януари 2020 година – 30 юни 2021 година " Становището на прокуратурата е, че унищожаването на  Бюрото по отбрана ще докара до проблеми в битката с престъпността и освен това - цената ще бъде платена от българските жители. Полза ще имат единствено мафията и проведената престъпност. За мен може да бъде обяснимо, в случай че тези хрумвания са резултат от предизборната конюнктура, в която се намираме от една година. Може да бъде обяснимо, само че не може да бъде признато ", съобщи Гешев. Той изрази вяра най-после да надделее  " възприятието за държавност ".

По думите му се готви заличаване на Бюрото и професионалния му потенциал. Така ще бъдат застрашени защитавани и охранявани лица, а изгода ще имат " мафията и проведената престъпност ".

Главният прокурор разгласи, че знае, че Бюрото охранява един предпазен очевидец по делото против обвинения и укриващ се в чужбина предприемач Васил Божков. За предходната година са били охранявани 20 души, като някои са отказали защита.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР