Бюрото на Интерпол в САЩ е поискало в ранния следобед

...
Бюрото на Интерпол в САЩ е поискало в ранния следобед
Коментари Харесай

От Вашингтон поискали арест за още четирима българи

Бюрото на Интерпол в Съединени американски щати е поискало в ранния следобяд през днешния ден да бъдат открити и арестувани още четирима българи - двама мъже и две дами, по подобен проблем с този на Желяз Андреев, заяви основният прокурор Сотир Цацаров.

" Ние обаче поискахме да се задействат съвещания, дали задържането им е наложително ", добави той.

Главният прокурор посочи, че става дума за двама мъже – родени през 1980 година и 1986 година, и две дами – родени през 1987 година и 1969г., за които към този момент е открито от органите на Министерство на вътрешните работи, че се намират на територията на град София и " единствените дейности, които могат да бъдат подхванати по отношение на тях е неотложно издаване на разпореждане и задържане. "

„ Задържането се претендира на същото съображение, както за Желяз Андреев – въз основата на същите обвинявания, на същите правосъдни актове, които са издадени. Това значи, че Върховната касационна прокуратура следва да задържи лицата за 72 часа и да изпрати преписката на съответния способен областен прокурор, който би трябвало да внесе претенции в Софийски градски съд за краткотрайно задържане “, изясни Цацаров.

" Българските жители би трябвало да бъдат предпазени от българската прокуратура ", акцентира той.

Той изясни, че прокуратурата не е имала право да откаже 72-часовото задържане на Андреев, както и да не желае от съда да го задържи за непрекъснато. Държавното обвиняване обаче няма да нападна решението на съда. Младежът е на независимост против подписка, а прокуратурата ще употребява изводите на съда в Добрич. В тях се изяснява, че на 26 октомври 2016 година до 7 април за Андреев и през днешния ден за другите четирима от Съединени американски щати не са желали екстрадицията им, а съгласно Цацаров от това следва извод, че не е налице необходимост за задържането им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР