Бюджетният дефицит на Италия за 2019 година ще бъде между

...
Бюджетният дефицит на Италия за 2019 година ще бъде между
Коментари Харесай

Италия планира бюджетен дефицит под 2% за 2019 година

Бюджетният недостиг на Италия за 2019 година ще бъде сред 1,8 и 1,9 % от брутния вътрешен артикул (БВП), заяви непосредствен до държавното управление източник, представен от ДПА.

Очаква се формалните данни за бюджета да бъдат оповестени в четвъртък, 27 септември. " Мисля, че ще бъде 1,8 или 1,9 % ", е споделил източникът пред ДПА. Той е удостоверил информация, оповестена във вестник " Хъфингтън пост Италия " и всекидневника " Стампа ", съгласно която министърът на финансите и стопанската система на Италия Джовани Триа се е съгласил да отстъпи от заложените цели за бюджетния недостиг под напън от двете ръководещи партии.

Триа призоваваше за бюджетен недостиг до 1,6 % от Брутният вътрешен продукт, само че придвижване " Пет звезди " и " Лигата " желаят по-голям недостиг, с цел да могат да финансират скъпите си предизборни обещания.

По-големият бюджетен недостиг може да докара до спор с Европейски Съюз. Според наредбите на Европейски Съюз и еврозоната Италия би трябвало да организира по-строга данъчна политика, с цел да понижи големия си бюджетен недостиг. Правителството би трябвало да разгласи задачите за държавния дълг и бюджетния недостиг за 2019 година в четвъртък и да показа по-подробните проекти за бюджета в средата на октомври. Те ще бъдат прегледани деликатно от Европейската комисия.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР