Бюджетната парламентарна комисия изслуша депутатът от ДПС Петър Чобанов, който

...
Бюджетната парламентарна комисия изслуша депутатът от ДПС Петър Чобанов, който
Коментари Харесай

Подготовката за приемане на еврото ще е цел на Петър Чобанов като подуправител на БНБ

Бюджетната парламентарна комисия изслуша депутатът от Движение за права и свободи Петър Чобанов, който е и някогашен министър на финансите, по отношение на целите и задачите му като претендент за подуправител на Българската национална банка. Пред депутатите той съобщи:

“Моята професионална кариера стартира в Българска народна банка, което повлия в огромна степен да се развия като специалист. Паричната политика би трябвало да бъде изпреварваща във времето, с цел да подържа непоклатимост. Моята цел ще бъде подготовката за приемане на еврото в страната ”.

“Въвеждането на еврото е обвързвано освен с обмяната на левове в евро в съответните периоди, само че и с доста работа вътре в Българска народна банка, с цел да може тя да стане пълновръстен сътрудник в паричния съюз. Предстои въвеждане на цифровото евро, имам концепция и за основаване на ново звено – непосредствено и стратегическо обмисляне в направление “Банково ”, което ще се занимава с обмисляне на стратегическото и оперативно равнище, иницииране на промени, както и използване на системи за ръководство на качеството ”, сподели още Чобанов, представен от БГНЕС.

На днешното си съвещание Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание изслушва претендентите за подуправители на Българската национална банка – Петър Чобанов, за началник на ръководство „ Банково “ и Андрей Гюров, за началник на ръководство „ Емисионно “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР