Бюджетната комисия за втори пореден ден не постигна съгласие за

...
Бюджетната комисия за втори пореден ден не постигна съгласие за
Коментари Харесай

Бюджетната комисия пак не постигна съгласие за осигуровките на земеделските производители

Бюджетната комисия за втори следващ ден не реализира единодушие за размера на минималното обезпечаване на земеделските производители. Този път бяха отхвърлени две оферти - на " Продължаваме промяната - Демократична България " за 933 лв. месечно, каквото е минималното обезпечаване за всички останали и за 810 лв. на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, написа БНР 

От ПП-ДБ мотивираха предлагането си с обстоятелството, че в случай че се обезпечават на по-ниски прагове, земеделските производители получават по-ниски суми при прилагане на болничен и майчински, само че внасят по-малко за пенсия. В същото време те ще получават минимална пенсия, както всички останали. Тезата бе предпазена и от Българска социалистическа партия. На противоположно мнение бе Ирена Димова от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, съгласно която по-ниските осигуровки се отнасят единствено за най-малките и в противоположен случай те ще отидат в сивия бранш.

" Така и по този начин се борим със сивата стопанска система. Да дадем опция на всеки един, който гледа една крава, пет крави, 10 кошера, 10 дръвчета, да може да се обезпечи ", разяснява Димова.

" Ама, по кое време ще разбере българинът, че с една крава няма по какъв начин да живее като швейцарецът, който гледа 2000 крави. С две крави няма по какъв начин - може на внучетата нещо да даде, прясно, хубаво млекце, само че няма по какъв начин с пет кошера и пет крави ние да вършим земеделие ", съобщи Гечев.

Остава въпросът да се реши в пленарната зала, макар че без утвърдени текстове обезпечаването за земеделските производители няма да участват в отчета на комисията. Без спор бюджетната комисия удостовери, че самоосигуряващите се лица също ще заплащат най-малък предел от 933 лв.. Текстът също остана негласуван през вчерашния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР