Бюджетната авиокомпания Ryanair се съгласи да признае синдикати на пилотите

...
Бюджетната авиокомпания Ryanair се съгласи да признае синдикати на пилотите
Коментари Харесай

Ryanair признава синдикати на пилотите в опит да избегне стачки по празниците

Бюджетната самолетна компания Ryanair се съгласи да признае синдикати на водачите в опит да избегнат плануваните протестни дейности по време на коледните празници, оповестява ДПА.

Ръководителят на компанията Майкъл О`Лиъри разяснява, че е написал на синдикатите " да ги поканя да беседваме, за да ги припознаем и да ги призовем да анулират заплашителното индустриално деяние , планувано за Коледа ". Ирландската самолетна компания е изправена пред вероятността за стачки в Европа за първи път в своята история.

" Искаме да премахнем всевъзможни терзания или опасения, че клиентите могат да бъдат наранено дейности на водачите ", се споделя в изказването на О`Лиъри.

 Министерство на външните работи предизвестява за протестни дейности на
Министерство на външните работи предизвестява за протестни дейности на " Райънер " в Италия

Пилотите и наземният личен състав ще преустановят работата си за 4 часа, чакат се 24 часови протестни дейности на водачи в Ирландия и Португалия на 20 декември

Припомняме, Министерство на външните работи на Република България уведомява, че на 15 декември чиновниците на самолетна компания " Райънер " - Ryanair в Италия възнамеряват протестни дейности.

В оповестената за през днешния ден от водачите на " Райънер " сред 13:00 и 17:00 часа локално време стачка на миланското летище " Малпенса " възнамеряват да вземат участие и наземните диспечери. По силата на Регламент (ЕК) 261/2004 това прави от стачката форсмажорно събитие, при което засегнатите пасажери не могат да бъдат обезщетени.

 Свръхизтощени водачи на Ryanair спят в пилотските кабини
Свръхизтощени водачи на Ryanair спят в пилотските кабини

Подтикнати от изтощителните условия на труд, стюардеси и стюарди на нискотарифната самолетна компания основават първия профсъюз

Припомняме също по този начин, че свръхизтощени водачи на нискотарифната компания Ryanair спят в пилотските кабини. Подтикнати от изтощителните условия на труд, стюардеси и стюарди на компанията основават първия профсъюз .

Журналистът на Libération, Франк Буазис показва позицията на работещите в Ryanair, предприемайки голям брой защитни ограничения, заради обвързващите контракти с компанията. " Не забравяйте да измененията имената и не давайте прекомерно доста детайлности пътуванията ни с компанията или съответни место ", разясняват пред журналиста по този начин наречените " Питър " и " Софи ".

Ryanair се трансформира в най-печелившата самолетна компания в Европа за двадесет години. През 2016 година нейните 427 самолета са транспортирали 120 милиона пасажери и са генерирали 1,3 милиарда евро облага. Социалният климат в компанията, в действителност не отразява тези положителни резултати. Стюардите, стюардесите, както и водачите се надигат с претенции за други и по-добри условия на труд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР