„Бюджетът за следващата година е нашият адекватен икономически отговор, с

...
„Бюджетът за следващата година е нашият адекватен икономически отговор, с
Коментари Харесай

Знаем и за притеснението на бизнеса, засегнат от кризата, има достатъчно буфери, уверява финансовият министър

„ Бюджетът за идната година е нашият съответен стопански отговор, с който да осигурим непоклатимост и сигурност в изискванията на ". Това съобщи от парламентарната естрада министърът на финансите, след окончателното гласоподаване на макро-рамката за следващата година.

По думите му. дава явен небосвод за осъществяване на политики и ограничения, има планувани задоволително буфери и идващото държавното управление ще може да го извърши, без значение в каква политическа настройка ще бъде формирано.

Давайки образец с повишението на междинната учителска заплата, повишението на възнагражденията в системата на висшето обучение, повишението на минималната работна заплата, приходите в бюджетната сфера и други, Ананиев изрази вяра, че започнатите при започване на този управнически мандат промени ще продължат.

„ Всички имаме разбирането, че би трябвало да отговорим на провокациите на COVID-19. Знаем за терзанията на хората за здравето им, за здравето на техните близки, за приходите им и за обществената сигурност. Знаем и за терзанието на бизнеса, обиден от рецесията. Знаем и за провокациите за опазване на финансовата сигурност и непоклатимост на страната “, увери Ананиев, който бе безапелационен, че в огромната си част тези проблеми са решени в признатия закон за бюджета, съобщи БГНЕС.

Ананиев означи, че проблемите на обществото са надпартийни, бюджетът не би трябвало да обслужва партийни забавни, а да е ориентиран към националните такива – да се подкрепят уязвимите групи, да се запази бизнесът и да се подсигурява финансовата сигурност на обществените системи.

„ Дефицитът и дългът на страната не престават да са измежду най-ниските в Европейски Съюз “, посочи още финансовият министър.

За параметрите на Бюджет` 2021 и по какъв начин минаха дебатите, четете.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР