Бюджетът за проектните предложения от прием 2018 г. по подмярка

...
Бюджетът за проектните предложения от прием 2018 г. по подмярка
Коментари Харесай

Още 20 млн. лв. за преработка/маркетинг на селскостопански продукти

Бюджетът за плановите оферти от банкет 2018 година по подмярка 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 г.  се усилва с 20 788 198,20 лв.. Заповед за това е подписал заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев, който е и началник на Управляващия орган на Програма за развиване на селските региони ПРСР 2014-2020.

С това в допълнение финансиране ще бъдат подкрепени и надлежно осъществени повече планове по подмярката. Така ще се обезпечи опция за разглеждане на планови оферти, които са получили от Държавен фонд „ Земеделие “ предварителна оценка сред 66 и 69 точки по одобрените критерии. 

С нарастването ще се даде опция за поддръжка на вложения в модернизиране на преработвателните предприятия. Това пък ще разреши произвеждане на нови и качествени артикули, по-ефективно потребление на ресурсите и реализиране на стандартите на Европейски Съюз, запазване на околната среда, в това число понижаване на нездравословните излъчвания и боклуци, и други.

 Подпомагането по тази подмярка е ориентирано към обезпечаване на по-пълно консолидиране сред преработвателите и доставчиците на първични материали, което пък способства за понижаване на суровинната накърнимост на секторите от хранително-вкусовата индустрия. По този метод се чака да се реализира произвеждане на качествени и със характерни характерности хранителни артикули и основаване на благоприятни условия за логистична съгласуваност сред снабдители, търговци и съкращаване на пътя до пазара.

Не на последно място, посредством капиталовата поддръжка, ориентирана към преправка на земеделска продукция, се основават предпоставки за обезпечаване на устойчива претовареност, в това число на територията на селските региони у нас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР