Бюджетът за 2019 година предлага устойчиво развитие на транспорта, както

...
Бюджетът за 2019 година предлага устойчиво развитие на транспорта, както
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Най-големите кризи в транспорта в България са станали по време на управлението на БСП

Бюджетът за 2019 година предлага стабилно развиване на превоза, както инфраструктурата, по този начин и преносимия състав. Това сподели депутатът от ГЕРБ Светослав Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Около 39 млн. лева са заложени като средства за БДЖ за нови 42 вагона, които ще бъдат пуснати в мрежата. Това е към 50% на нужните такива, само че това е добра стъпка, тъй като в минали години нямаше никакви средства за железницата.

В момента към 150 млн. лева БДЖ дължи на страната, върнати са 700 млн. лева ", изясни депутатът.

Той разясни, че в средата на предходната година се е образувала група, която е излязла с разбор за всички действия, протичащи се в БДЖ, съгласно която е належащо закупуването на нови вагони. Иванов сподели, че до момента БДЖ е покривала със своя бюджет съвсем и единствено лихвите по своите заеми и не е имала опция да прави модернизации. Той добави, че "всички средства целят превозът да стане по-екологичен, по-бърз и да се изградят още доста нови трасета ".

"Около 700 млн. лева трябват годишно за рехабилитацията на пътищата. За да се събират тези средства, ще оказва помощ ТОЛ системата, която ще събира много пари. В това число влизат и таксите от винетките. Ще се ремонтират сред 5 и 7 хиляди километра пътища ", безапелационен е националният представител.

Иванов бе безапелационен, че най-големите рецесии в превоза в България са станали по време на ръководството на Българска социалистическа партия, тъй че те нямали право да подлагат на критика сегашните решения и планове.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР