Бюджетът ще бъде разгледан следващата седмица в Министерски съвет, но

...
Бюджетът ще бъде разгледан следващата седмица в Министерски съвет, но
Коментари Харесай

Близо 500 млн. лв. ръст на разходите за здравеопазване за 2020 г., прогнозира Ананиев

" Бюджетът ще бъде прегледан идната седмица в Министерски съвет, само че при всички случаи мога да заявя, че растежът на разноските за опазване на здравето ще бъде към 500 млн. лева " Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев в Добрич.

По думите му единствено растежът на средствата, планувани за НЗОК е към 395 млн. лева

Министърът посочи, че по бюджета на Министерство на здравеопазването се плануват средства и за дейностите по трансплантация, както и за осъществяване на проучвания с NAT технологията , като съответните числа ще бъдат известни след дефинитивно приемане на бюджета.

По време на откриването на новия компютърен томограф в МБАЛ-Добрич , министърът акцентира, че за него министерството е отпуснало близо 600 хиляди лева
 Здравното министерство готви нова разпоредба за дейностите, покривани от НЗОК
Здравното министерство готви нова разпоредба за дейностите, покривани от НЗОК

Тя ще бъде съобразена с рекомендациите на Върховен административен съд

Ананиев е безапелационен, че здравното министерство влага в инсталация и техника, с цел да бъдат държавните лечебни заведения конкурентоспособни и да подсигуряват на българските жители навременни и качествени диагностика и лекуване, съответстващи на най-високите стандарти в актуалната медицина.

" Реновираното поделение по хемодиализа също е резултат от отпуснатите от страната 5 млн. лева ., с които обновихме диализните структури в страната ", уточни здравният министър.

Закупуването на 7-те хемодиализни апарата на стойност 130 хиляди лева за болничното заведение в Добрич е стъпка в посока възстановяване качеството на живот на пациентите , страдащи от бъбречна непълнота. Отделението сега обслужва непрекъснато 57 пациенти от 20 обитаеми места в Добричка област , като настоящо отсам минават и пациенти на други диализни структури, стана ясно още от думите на Ананиев.
 200 млн.лв. повече в опазването на здравето в Бюджет 2020
200 млн.лв. повече в опазването на здравето в Бюджет 2020

КНСБ желае гаранция, че най-малко 70% от тях ще стигнат до медиците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР