Бюджетът на Столичната община беше намален с близо 23.64 млн.

...
Бюджетът на Столичната община беше намален с близо 23.64 млн.
Коментари Харесай

София свива парите за инфраструктура заради драстичен спад на приходите

Бюджетът на Столичната община беше понижен с близо 23.64 млн. лв. в четвъртък по решение на Столичния общински съвет. Намаляването на средствата ще се отрази главно на инвестицииите на общината в инфраструктура – създаване, ремонт поддържане на улици, паркове, общински здания. Парите за инфраструктура на общината бяха понижени с над 20 млн. лв. с отлагането на част от плановете, планувани за тази година. За някои от тях това е поредна пролонгация.

Основната причина за свиването на разноските на най-голямата община в страната е фрапантният спад на приходите, които от локалната власт изясняват с рестриктивните мерки около ковид и икономическите последствия от тях.

В същото време ръководещите общината декларират, че сегашната актуализация на бюджета е консервативна, ново прекрояване на финансите ще се наложи в средата на годината, а рецесията може да продължи и през 2021 година, когато би трябвало да се търсят различни източници на финансиране за общинските планове.

Промяната в бюджета не беше подкрепена от опозицията от " Демократична България ", Българска социалистическа партия и самостоятелният общински консултант Борис Бонев. Аргументите им варират от това, че предлаганата смяна във финансовия проект е нереалистична през това, че тя не отразява ограниченията за поддръжка на стопанската система и общинските структури, гласувани единствено преди седмици, до това, че орязването на парите визира главно инфраструктурата и общинските вложения в строителството.

Драстичен спад на приходите
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР