Бюджетът на плуването е увеличен с 261 лева.Президентът на Българската

...
Бюджетът на плуването е увеличен с 261 лева.Президентът на Българската
Коментари Харесай

Аврамчев: Не е нормално да си говоря със спортния министър през медиите

Бюджетът на плуването е повишен с 261 лв..
Президентът на Българската федерация по плувни спортове изложи някои обстоятелства за финансирането и подготовката на националния тим по плуване.

По-късно министърът на спорта Радостин Василев отговори на някои от тях.

Г-н Аврамчев изиска да обясни някои от тях.

“Първо желая да отбележа, с изненада, че ние би трябвало да си приказваме с господин Василев през медиите, което за мен не е естествена процедура. Министърът на спорта и президент, на която и да е спортна федерация, да си контактуват през медиите. Но виновността не е при мен… От 20 дни очаквам среща с него, уповавам се, че някой път ще я изпълним.

Относно отговора на господин Василев, при мен има нужните контракти: Ето контракт от 18.12.2020 година на стойност 124 00 лв..

Имам два анекса към главния контракт от 2020 година, които също са подписани декември месец. Общата сума на двата контракта е 1 162 400 лева Документите са разполагаем във федерацията и могат да бъдат предоставени. Голямото нарастване, рекордният бюджет, който господин Василев разгласи, са от 261 лв. Българска федерация по плувни спортове (БФПС) е получила повече финансиране за 2022 година. Документите са пред мен, който желае мога да ги дава, те са налични във федерацията”, съобщи Георги Аврамчев в изявление за Спортал.

“Ако това е отношението към плувните спортове след грандиозния ни триумф - 261 лв. нарастване! Аз нямам думи повече, нямам! Всички знаете, че инфлацията сега надвишава 20%. Нашият план, с който кандидатствахме, бе понижен на 50%. Защо? Как? Никой не каза… И тъй като господин Василев желае истината:

Ето я истината - 261 лв.!

Относно Програмата и моите рецензии към Програмата съм подготвил документи. Нашият селекционер, който е основен провинен за триумфите ни (б.р. Кристиян Минковски) за подучване и като премия ще получава по-малко пари в новата програма…

Факти! Показвам: 24 000 до в този момент, 23 000 в новата стратегия!

Относно изказванията, че са забавени по виновност на федерацията? Да. Г-н Василев има право, защото ни понижи бюджета на 50%, откакто бе основана тази, за мене, насмешка, на един от най-бързо разрастващите се спортове. Да му намалите заплатата…, ние сме създали едно мотивационно писмо, което също е пред мен, и пожелахме да променим вътре разпределението на месечните хонорари на избрани наши треньори.

Тъй като ние във федерацията, това е решение на нашия Управителен съвет, защото ние най-добре знаем какво, какъв брой и кои имат заслуги за покриването на тези резултати. Беше ни отказано! Беше ни отказано, без да нарушаваме финансовата рамка, което самото Министрвтво ни спусна. След което бяхме принудени да подпишем договора…”, добави президентът на БФПС.

“Относно изказванията, че господин Василев самичък удостоверява моите тези от през вчерашния ден, че той разгласява платежно разпореждане, че чак на 15 април е било първото заплащане. Да, аз също споделих, че до април месец в никакъв случай до в този момент не имало да сме без 1 стотинка. И удостоверявам, че до през вчерашния ден към сметката на БФПС не бе влезнала нито една стотинка.

Благодаря, на господин Василев, че изпрати това платежно. Вече сме спокойни, защото ще може да подсигурим подготовката и присъединяване на нашите елитни спортисти на международното състезание. По-добре късно, в сравнение с - никога”, добави Георги Аврамчев.

“Относно забавянето на подписването на контракта: Г-н Василев доста добре знае, че когато няма признат бюджет се употребява 1/12 от одобрения и признат бюджет от миналата година. Аз съм уверен, че за месеците януари, февруари, март и април всички от Министерството на спорта и от екипа на господин Василев са получили своите заплати, но… българските треньори и българските състезатели по плуване не са получили и 1 стотинка. Доказателство е оповестеното от самия господин Василев, разплащателно разпореждане, че на 15 април са преведени парите. Надявам се, че ще дойдат и ще бъдат изплатени, само че това удостоверява моите опасения, че спортът ни върви с 10 години обратно. Защото Програмата не е направена както би трябвало и има фрапантни аномалии и аз го потвърждавам с документи”, продължи шефът на плуването.

“Много болно ми стана за “Червено знаме”… Не знам какво отрицателно отношение имаме, когато заявих, бих предложил на господин Василев да изгледа деликатно видеото. Моите мнения във вчерашното изявление бяха, че аз стоя със сърцето си, с двете си ръце и заставаме зад концепцията да се възвърне “Червено знаме” и сме подготвени да окажем нужната помощ. Готови сме да дадем контактите на господин Василев към хората, които построяват най-хубавите басейни в света и направиха този в Бургас. Нека неговите хора да се срещнат и да вземат най-правилното решение. Ние плувната общественост заставаме твърдо зад концепцията за възобновяване на “Червено знаме”, безапелационен бе Георги Аврамчев.

“Изопачаване на истината има. Това е истината! Да си ревизира документите господин Василев! Нямаме никакви, отвън спорта цели за дискредитация. Дискредитацията са тези стратегии. И това отношение към спорта! Съжалявам господин Василев, само че истината, истината и единствено истината! А, когато обстоятелствата приказват, всички би трябвало да замълчим!

Всички документи са разполагаем, в случай че желаете, и който желае, може да ги предоставим. И да се види, че няма нито едно лъжливо изказване, в това което съм дал през вчерашния ден, и което декларирам през днешния ден!”, приключи президентът на родното плуване.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР