Бюджетът на ДОО за 2020 г. и липсата на съществени

...
Бюджетът на ДОО за 2020 г. и липсата на съществени
Коментари Харесай

БСП: Бюджетът на ДОО отхвърля възможността за социално развитие

„ Бюджетът на ДОО за 2020 година и неналичието на основни промени не дават отговор на упованията на обществото за правдивост в обезпечаването и адекватност на осигурителните компенсации .
Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков по време на дебата по бюдета на ДОО за 2020 година.
Той не предлага нови политики, ограничения и решени я и можем да го определим с доста малко изключение като повтаряне или както е съвременно да се споделя copy – paste на предходните бюджети от ръководството на Борисов от 10 години насам.
Няма нищо ново, никаква нова политика, водеща до промяна в обществената сфера или най-малко в смяна в посока усъвършенстване. Бюджетът на ДОО за 2020 година отхвърля всяка опция за обществено развиване във прогресивен аспект и ни отдалечава тотално от разбирането за обществена страна.
Той не взема решение насложените през годините проблеми в ДОО и не усъвършенства адекватността на обществените заплащания . Утвърждава използването на нездравословната неолиберална политика, която е в дъното на всичките ни проблеми и то в миг, когато цяла Европа слага под подозрение този неолиберален метод “, съобщи Гьоков.
Според него бюджетът на ДОО за 2020 година продължава наложената при ръководството на ГЕРБ наклонност за подценяването на приходите и тяхното повишаване .
„ Да се назова обществена страна България, е значимо да има планувани съответни решения в обществената сфера и съответни обществени отбрани както в държавния бюджет, по този начин и в бюджетите на ДОО. Народният представител от Българска социалистическа партия се спря и на пенсиите.
Той регистрира, че приходите от пенсиите са изостанали от виталното ниво на страната . Георги Гьоков съобщи, че Българска социалистическа партия ще предложи преизчисляване на всички пенсии.
" Трябва да го приемете, тъй като към този момент сме закъснели и в случай че не го създадем в този момент, на следващия ден няма да има закъде и ще коства доста скъпо ", акцентира още националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". Той разкритикува и замразения размер на оптималния застрахователен приход .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР