Бюджета на Община Карлово за 2023 г. прие на извънредна

...
Бюджета на Община Карлово за 2023 г. прие на извънредна
Коментари Харесай

Бюджетът за 2023 г. гарантира финансова стабилност на Община Карлово

Бюджета на Община Карлово за 2023 година одобри на изключителна сесия Общинският съвет. Бюджетната рамка, утвърдена от общинските съветници е в размер на 110 442 502 лева, според импортирания от кмета на общината план. Новият бюджет резервира наклонността за висока финансова дисциплинираност и непоклатимост на общинските финанси.
 
" Нямаме просрочени отговорности, финансовото положение на общината е доста положително ", сподели пред Общинския съвет кметът – доктор Емил Кабаиванов. Бюджетът за 2023 година планува увеличена поддръжка за редица обществени ограничения – персонален помощник, обществен патронаж и други Увеличават се и средствата за инфраструктура и облагородяване на градската среда. Предвидени са средства за усъвършенстване и възстановяване на публичния превоз.
 
Съветниците одобриха още решение, с което упълномощават кмета доктор Кабаиванов, да създаде и предложи на Общинския съвет планове за основаване на Общинско дружество " Благоустройство и комунално стопанство " и Общинско дружество " Обществен превоз ". Оперативна програма " БКС " би трябвало да сплоти всички общински звена, които се грижат за почистването и благоустрояването на градската среда в общинския център и останалите обитаеми места от общината.
 
Кметът напомня, че такова дружество е съществувало, само че е закрито от предшественика му в мандат 2007-2011 година, а имуществото му е разпродадено. Оперативна програма " Обществен превоз " би трябвало да поеме обслужването на нерентабилните автобусни линии в общината, защото частните превозвачи не демонстрират интерес към тях.
 
В момента Община Карлово кандидатства по редица стратегии, с цел да си обезпечи съвременни транспортни средства, с които бъдещото общинско дружество да подсигурява постоянен транспорт на пасажери сред обитаемоте места.
 
Общинският съвет взе решение и за слагане на барелеф на Теофан Райнов до паметника на Васил Левски в гр. Карлово. Предложението е на кмета, който в претекстовете си акцентира, че Теофан Райнов е популярен българин и заслужава монумент с неговия облик да бъде повдигнат паралелно с паметника на Апостола.
 
Барелефът ще бъде подложен на пл. Васил Левски, директно пред входа на Патевата къща. Всички решения на Общинския съвет от 14.09.2023 година ще бъдат оповестени в законоустановения период.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР