Бюджет 2020 мина на първо четене през пленарната зала на

...
Бюджет 2020 мина на първо четене през пленарната зала на
Коментари Харесай

Приеха Бюджет 2020 без Въздържал се

Бюджет 2020 мина на първо четене през пленарната зала на Народното събрание със 126 гласа " за " и 92 " срещу " след повече от 5 часа изявления, ден откакто в Народното събрание минаха бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното публично обезпечаване.

Финансовият министър Владисал Горанов то дефинира като уравновесен, с последователност и предвидимост, депутатите от ГЕРБ Александър Иванов и Евгения Атанасова - като предпочитан за приходи,олразование, опазване на здравето и защита.

Корнелия Нинова съобщи, че това е бюджет на застоя, Румен Гечев изиска фонд за обществено частно партньорство, Драгомир Стойнев се усъмни, че приходите от тол такси ще изпълнят хазната преди да се колонизира Марс.

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев съобщи, че няма да поддържат бюджта, тъй като заложената в него политиката „ Повче от също “, която бе обявена от ръководителят на бъджетната комисия Менда Стоянова, не е допустима, не включва промени, допуска стабилно развиване, а не ускорено и догонващо, както както упорства Движение за права и свободи.

Веселин Маришки  определи бюджета като инерционен, само че разгласи, че ще го поддържа.

Бюджетът планува над 600 милиона повече за обучение, над 500 милиона повече за опазване на здравето, разноските за защита ще стигнат 1,6%  от Брутният вътрешен продукт, 6,7 % нарастват пенсиите, 412 лв. става минималната,  610 лв. – минималната заплата, 1500 лева – междинната заплата до края на мандата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР