Бюджет 2020 е спокоен бюджет, но е бюджетът на късия

...
Бюджет 2020 е спокоен бюджет, но е бюджетът на късия
Коментари Харесай

Васил Велев: Бюджетът е напрегнат като проходи, има завишена събираемост

Бюджет 2020 е спокоен бюджет, само че е бюджетът на късия небосвод. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Иван Нейков, някогашен обществен министър и шеф на Балканския институт по труда и обществената политика.

"В последните месеци имаме спад на продажбите. Неяснотите не престават - комерсиалните войни, Брекзит. Бюджетът ни е признат като уравновесен. Фискалният запас се явява един буфер. Следващата година ще бъде стихотворец още един заем ", зави Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Според Нейков нещата престават да бъдат толкоз розови. "В бюджета няма нищо по тематиката за раждането на деца. Ако 100 души излизаха от пазара преди 10 години, то те са заместваха от 120, в този момент няма и дума за това в бюджета. Това е бюджет на късия небосвод, а този небосвод е края на мандата. Социалната политика желае решение, а не повече изхарчени пари да значи по-добра обществена политика ", сподели още той.

"Бюджетът е под напрежение като проходи, има повишена събираемост ", счита Велев.

"Има непрекъсната рецесия в намирането на служащи. Целта на ТЕЛК е човек да стигне до пенсия за неработоспособност. Би трябвало да се търси метод, той да може да работи нещо.

Трябва да търсим метод да го върнем на пазара на труда и не, не желаеме да им вземем пенсиите. Когато е добре бюджетът, ние не взимаме тежките решения, а когато е зле - ще кажем няма пари. Но бюджетът ще се извърши и несъмнено ще има остатък в края на 2020 г ", счита още Нейков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР