ByteDanc - компанията-собственик на популярното приложение за споделяне на видеоклепове

...
ByteDanc - компанията-собственик на популярното приложение за споделяне на видеоклепове
Коментари Харесай

TikTok обжалва в съда заповедта на Тръмп за забрана в САЩ

ByteDanc - компанията-собственик на известното приложение за шерване на видеоклепове TikTok, ще внесе още в понеделник обжалване в съда на заповедта на американския президент Доналд Тръмп за възбрана на шерването на клипове посредством него на територията на Съединени американски щати. 

В заповед от 14 август бе даден срок от 90 дни на ByteDance да се освободи от интервенциите на TikTok на американския пазар и китайската компания към този момент договаря с някои евентуални купувачи на американския си дял като " Майкрософт " и " Оракъл ". 

Съдебният иск на TikTok обаче е към по-ранна заповед на Тръмп - от 6 август. Тя подрежда на държавния секретар по търговията да показа лист с транзакциите, в които вземат участие ByteDance и нейните холдинги, и които би трябвало да бъдат неразрешени до 45 дни. Според TikTok, позоваването в заповедта на закона за изключителни стопански ограничения лишава компанията от подобаващ развой. Компанията също по този начин ще оспорва и слагането й в листата на Белия дом със закани за националната сигурност.

TikTok е известна най-много измежду младежите с музикалните и танцувални клипове в нея, само че американски държавни чиновници показаха угриженост, че данните на потребителите може да бъдат предадени на китайското комунистическо държавно управление. Администрацията на Тръмп ускорява опитите си да почисти считани за " ненадежни " китайски приложения от дигиталниге мрежи в Съединени американски щати. Освен за TikTok, Тръмп издаде заповед, която ще забрани интервенциите на американска територия на приложението WeChat на компанията Tencent Holding Ltd.

Американският президент към този момент разгласи, че ще поддържа възможен опит на " Майкрософт " да закупи американските интервенции на TikTok, в случай че държавното управление получи " забележителна част " от постъпленията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР