Бясната гражданска война в Судан застрашава живота на почти 3

...
Бясната гражданска война в Судан застрашава живота на почти 3
Коментари Харесай

3 милиона деца в риск в Судан, тъй като гражданската война обхваща бившето сигурно убежище, казва ООН

Бясната революция в Судан заплашва живота на съвсем 3 милиона деца, сподели Детският фонд на Организация на обединените нации в четвъртък, до момента в който се борят заплашва това, което се е трансформирало в безвредно леговище за стотици хиляди разселени хора.

Боевете в голямата североизточна африканска нация към този момент доближиха щата Джазира, житницата на страната с население от 5,9 милиона души – половината от които са деца, сподели УНИЦЕФ.

" Тази нова вълна от принуждение може да остави деца и фамилии в капан сред бойните линии или в кръстосания огън, с съдбовни последствия ", сподели изпълнителният шеф на организацията Катрин Ръсел в изказване за четвъртък.

Последният припадък на принуждение избухна на 15 април, когато суданската войска и мощна паравоенна мощ се бореха за власт. Оттогава тежките битки накараха стотици хиляди хора да се изправят пред мъчителното решение дали да изоставен домовете си или да останат и да рискуват пострадване или гибел в насилието. Примирията не у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР