Бяла. Завърши аварийното укрепване на компрометираната подпорна стена на път

...
Бяла. Завърши аварийното укрепване на компрометираната подпорна стена на път
Коментари Харесай

Завърши аварийно укрепване на подпорна стена на път II-51 Бяла – Попово

Бяла. Завърши спешното подсилване на компрометираната подпорна стена на път II-51 Бяла - Попово от км 0+858 до км 0+908 в гр. Бяла. Строителните действия започнаха в края на май, финансирани с бюджетни средства по Аварийната стратегия за 2017 година на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), оповестиха от пресцентъра на организацията.
Изпълнена е силова укрепителна структура с дължина 30 м, за подсилване на съществуващата подпорна стена са изпълнени 30 микропилоти с дължина 12 м и 58 бр. анкери с дължина 24 м. Положена е нова пътна настилка в сектора на оборудването и нова хоризонтална маркировка. Строително-монтажните работи са изпълнени от „ Хидроинжект “ ЕООД и са на стойност 470 191,35 лева с Данък добавена стойност. Строителния контрол е сбъднат от „ Трафик Холдинг ” ЕООД. Стойността на договорът им е 11 880 лева с Данък добавена стойност.
Интензивните превалявания в края на 2014 година нанесоха обилни вреди на подпорната стена на второкласния път, преминаващ през гр. Бяла. Подпорната стена лимитира коритото на Беленска река и е част от структурата на тротоара на ул. „ Стефан Стамболов “ в града.
Преди осъществяването на ремонта на подпорната стена скоростта на придвижване през сектора беше лимитирана до 30 км/ч и бе неразрешено прекосяването на МПС над 10 т.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР