Бяхме поканени по-скоро на лекция за това какво представлява държавата,

...
Бяхме поканени по-скоро на лекция за това какво представлява държавата,
Коментари Харесай

Магдалена Милтенова: Една торта на съпругата на премиера генерира повече пари от един автобус

Бяхме поканени по-скоро на лекция за това какво съставлява страната, съобщи Магдалена Милтенова

Превозвачите напуснаха със скандал вчерашната си среща с премиера Кирил Петков, на която трябваше да бъдат разисквани антикризисните ограничения за сектора.

"На тази среща бяхме поканени от Регионалното министерство, не от кабинета на премиера. Ние бяхме поканени по-скоро на една лекция за това какво съставлява страната, по какъв начин страната генерира своите доходи от налозите и по какъв начин брачната половинка на премиера би трябвало да направи 300 торти, с цел да заплати 1200 лева налози ", съобщи Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи в студиото на.

Нейното мнение е, че една торта, която създава брачната половинка на премиера, коства толкоз, колкото един рейс, който прави нерентабилни транспорти, генериран за през целия ден оборот.

"Ако една торта коства 100 лева, един рейс не може да генерира по някоя от автобусните си линии 100 лева оборот за деня, а в тези 100 лева ние би трябвало да включим разноските за водача, разноските за гориво ", настоя Милтенова..

"Абсолютно несвоевременно е на такава среща, на която ние сме показали нашите претенции, да се приказва за неща, които нямат отношение. След като бяха показани нашите претенции, министър председателят взе още веднъж думата и продължи диалога в посока да ни покаже какви са проблемите на Министерство на вътрешните работи, какви са проблемите във всички браншове. Помолихме го да продължим диалози всъщност, само че ни отговори, че той е индивидът, който дефинира какво ще се приказва в залата и в случай че не ни харесва, да напуснем. И ние по този начин направихме ", описа тя.

По думите ѝ те са отворени за разговор, само че не може държавна институция да не съблюдава личния си протокол.

"Не може ние да получаваме предложения по телефона. Това е безусловно неприемливо. Оттук нататък ние държим срещите, които организираме с държавното управление, да бъдат обществени, пред медиите ", съобщи гостът на Bulgaria ON AIR.

"От 12 април до момента ние трябваше към този момент да сме създали наредбата за обезщетенията, да сме разширили обсега на автобусните линии, които имат потребност от това. Автобусният превоз има своята обществена функционалност. Именно по тази причина правилник 1370 е дал съответни правила, по които този превоз би трябвало да се случва. Тук е ролята на страната, която е длъжна да обезпечи превоз в едва обитаемоте места ", посочи Милтенова.

Тя уточни, че във връзка с настояването им за акцизите на горивата - непрекъснатите изказвания, че това няма по какъв начин да се случи, са лъжа.

"Имаме право да понижим акцизите на горивата на 50%, даже на минимална ставка, на каквато е България. Намаляването на акцизите на горивата ще стигне до всеки български жител. Ние не желаеме отплата съответно за нас, а това да бъде налично за всеки български жител. Регионалният министър Караджов сподели, че занапред изследват въпроса ", сподели още събеседникът.

По отношение на тол системата министър Караджов е споделил, че би трябвало да се направи по този начин, че рейсовете и камионите да заплащат 2 пъти повече от колите, само че сега един рейс заплаща 50 пъти повече от един лек автомобил, а един камион заплаща към 250 пъти повече от лек автомобил.

"Ние сме поредни в своите дейности. Ако страната откри механизъм да компенсира цените на горивата и той е по-работещ от това, което ние сме предложили, ние ще го приемем ", заключи Магдалена Милтенова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР