Бяха много тежки 36 часа, но човек, когато реши нещо,

...
Бяха много тежки 36 часа, но човек, когато реши нещо,
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев: Бяха много тежки 36 часа

Бяха доста тежки 36 часа, само че човек, когато реши нещо, го прави и най-важното е, че помогнахме на тези готини дребни герои. Аз единствено тичам, те са героите. Това сподели ултрамаратонецът Красимир Георгиев откакто бяга на пътека 36 часа без отмора в поддръжка на децата, победили рака.

През миналото денонощие бяха събрани няколко хиляди лв., с които българчета ще отидат на международната олимпиада за деца, преборили рака.

„ Беше тежко, беше извънредно тежко през нощта, само че екипът ми беше с мен. Беше ясно, че аз ще ги завърша, не е единствено до мен, а до хората, които имаш до себе си, и най-важното – всички тези, които ме поддържаха непрекъснато. Знаете какъв брой хора пристигнаха да ме подпрепят и това е значимото, тъй като без това не бих се справил”, сподели той със сълзи в очите.

Ултрамаратонецът беше безапелационен, че ще остане в България и добави, че първото нещо, което ще направи, като се прибере, е да се изкъпе.

За да издържи тестването, се е подготвял с доста тичане на пътеки и плуване.

„ Това беше по-трудно от психическа позиция. Не бях си помислял, че ще бъде толкоз тежко душевен. Но аз непрекъснато си упражнявам, в този момент знам какво се изисква, с цел да направиш такова нещо. Екипът ми се грижеше за мен от самото начало и да са живи и здрави, тъй като без тях, не бих просъществувал и първия час”, добави той.

Вижте по какъв начин приключи тестването:



За 33 часа Красимир Георгиев измина 220 км. През нощта болки в корема сътвориха компликации за спортиста, а денем имаше проблеми и с коляното, само че и това не го разколеба.

Красимир обаче от дълго време знае какво е да си лимита на силите.

Изминал 216 км в Долината на гибелта при извънредно високи температури и с огромно нанагорнище, само че признава, че настоящето тестване е по-трудно.

--> „ Там може да излезе малко вятър, с цел да ти помогне, може да мине облак, а тук е идентична температура, идентична мокрота, това в действителност не оказва помощ на всичко това”, сподели Красимир.

За непрестанно тичане е нужна и храна, само че в дребни порции.

„ Картофи, месо малко яде, обича топено сирене, авокадо, краставици. Правим всякакви неща, които да са на хапки, с цел да са елементарно смилаеми и да яде по-бързо”, изясни кинезитерапевтът Димитрина Сивкова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР