„Бях в безизходица и ми казаха, че трябва да се

...
„Бях в безизходица и ми казаха, че трябва да се
Коментари Харесай

Майката, изоставила бебето си: Направих страшна глупост, искам го обратно

„ Бях в невъзможност и ми споделиха, че би трябвало да се оперирам. Последните 5 месеца бяха доста тежки за мен”, показа майката, която в неделя изостави детето си за няколко часа в София пред NOVA. При разпита й в полицията през вчерашния ден, в която тя сама се обадила, дамата споделила, че го е оставила "като кученце ".

Сигналът за оставено бебе на детската площадка наоколо до бл. 20 в столичния квартал "Младост " беше получен на телефон 112 в неделя следобяд.

Майката сега е в село Габра, където живее.

Майката на детето твърди, че то е стояло там единствено два часа и споделя, че решението да го остави е било импулсивно и е взето на момента. "Това беше кратковременен изблик ", споделя тя. Оставила го в "Младост ", тъй като била в болница "Св. Анна " и по тази причина го изоставила наоколо.

Споделя, че желае да си върне детето.

"Аз го изоставих за 2 часа. Мислех си, че ще попадне при по-добри хора, че животът му ще е по-добър без мен. Надявах се да му намерят семейство, само че съжалих, че го направих ", описа тя и добавя: "Мога да се грижа за него, аз съм го изоставила за два часа, не за повече ", добавя тя и споделя, че се е надявала да попадне при по-добри хора.

38-годишната жена има още едно дете

- 13-годишно момиче, което живее при татко си. "През последните 12 години съм била сервитьорка. Преди раждането 8 месеца работих по 18 часа като сервитьорка. Работодателят ми приключи контракта 5 дни преди да изляза в болничен преди раждането ", описа тя.

"Беше миг на уязвимост. Страшна нелепост е това, което направих ", признава дамата и се надява скоро да може да си върне детето. Тя има потребност от средства, от работа, а майка й ще й оказва помощ за развъждането на момченцето.



Емил Тодоров от Агенцията за обществено подкрепяне изясни, че дамата ще би трябвало да отиде в локалната дирекция „ Социални подпомагане” и да съобщи, че желае да си върне детето. "Тогава сътрудниците ще създадат изследване и ще вземат решение ", посочи той.

По думите му ще се изследват изискванията, в които тя живее.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР