Бях шокиран, защото дълго време смятах, че военна операция в

...
Бях шокиран, защото дълго време смятах, че военна операция в
Коментари Харесай

Съветник на Кремъл: Действията на Путин ме шокираха

" Бях шокиран, тъй като дълго време смятах, че военна интервенция в Украйна е неосъществима. Не беше правдоподобно ", разяснява Андрей Кортунов, който е почитан външнополитически анализатор и консултант на Кремъл, който не е прочут като апологет на Путин, само че не се опасява да пази дейностите на съветското управление, в случай че откри за добре, оповестява.

Той разяснява, че е от значително значение Русия да предприеме стъпки за преустановяване на тази война допустимо най-скоро.

“Съветът ми през днешния ден, като се има поради актуалната обстановка, би бил прекратяването на огъня да се трансформира във главен приоритет. Трябва да спрем спора. За начало би трябвало да стигнем до масата за договаряния освен с Украйна, само че и със Запад “, споделя Кортунов.

Sky news добавя, че той е от група специалисти по външна политика, които дълго време са съветвали Кремъл. Но в този момент очевидно Владимир Путин е изключил от обкръжението си доста от по-умерените си съветници. Кортунов не може да разбере логиката на дейностите на Путин в Украйна.

“Не разбирам логиката, която Путин има сега, неговата лична аргументация, която оправдава дейностите, които е подхванал. Трудно ми е да вляза в мисленето му, какво в действителност е мислил, когато е взел това решение “, изяснява Кортунов.

Руският президент е стеснил групата си от съветници до дребна клика от силовици, както в Русия се назовават нападателно настроените генерали и чиновници на тайните служби. Съветници като Кортунов, който се е застъпвал за по-голяма интеграция с външния свят и взаимноизгоден разцвет, са изключени.

" Склонни сме да имаме вяра, че задачата на играта е развиването и не мога да си показва, че някои хора към господин Путин имат вяра, че задачата е оцеляването ", добавя той.

Последствията т тази политика ще са съществени за Русия и останалия свят. Според него силовиците са съумели да убедят Путин, че Западът е подготвен да го смъкна от власт. Санкциите и изострящата се изразителност ще го убедят в допълнение. Ако целта е оцеляването, неговата тактичност може да бъде по-малко компрометираща.

За Кортунов и такива като него, изключени от вземането на решения от Кремъл, това са мрачни дни, разяснява Sky News.

От корав бранител на Путин, който обясняваше нюансите на дейностите на Русия зад граница, той се е трансформирал в човек, който наподобява изумен от ужаса на последните няколко дни. Кортунов евентуално не е единствен.

“Депресиран съм “, сподели той. “Мисля, че доста от нас са депресирани. Мисля, че има доста хора в Кремъл, които би трябвало да бъдат депресирани, тъй като цената ще бъде забележителна и несъмнено, знаете, ние би трябвало да бъдем депресирани и тъй като се убиват хора. Знаете ли, това е нещо, което в никакъв случай не би трябвало да забравяме ", споделя Кортунов
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР