Бях шокиран, когато Соня Момчилова, която в момента ръководи СЕМ,

...
Бях шокиран, когато Соня Момчилова, която в момента ръководи СЕМ,
Коментари Харесай

Манол Глишев: Кой ще ни пази от СЕМ? frognews.bg

Бях шокиран, когато Соня Момчилова, която сега управлява Съвет за електронни медии, съобщи недвусмислено, че съгласно нея информацията за зверствата в крайкиевското градче Буча били… украинска „ режисура “. Шефът на националния медиен регулатор на европейска и натовска страна (като България) на практика декларира, че не има вяра на десетки публицисти от уважавани медии от целия свят. В мига, в който тези думи излязоха от устата на Момчилова, тя трябваше да знае, че си е подписала освен оставката, само че и напряко края на всякаква обществена кариера. Така би било във всяка цивилизована страна. Общо взето, Момчилова се държа като човек, който отхвърля действителността на един към този момент интернационално доказан геноцид. Любопитно е дали Момчилова би отрекла да вземем за пример също Гладомора. Или напряко Холокоста.

 

Минутка за отклоняване. Асен Генов заслужава почитание поради сдържаността си. При такова чудовищно изявление не всеки би могъл да продължи общително и с интерес да задава въпроси, помагайки на събеседника да издаде още от неуместните си и непоносими схващания. Имам възприятието, че този самоизградил се публицист се държа като толерантен психиатър, който задава въпроса:

– А тази украинска режисура, за която говорите – тя в този момент с нас в стаята ли е?

 

Но, шегата настрани, ситуацията очевидно е съществено, щом съгласно шефа на медийния регулатор дори и „ лъжата има право на живот “ (цитатът е точен). Мислех, че регулаторът служи срещу лъжата. А какво се оказа? Оказа се, че не да вземем за пример мирните поданици на Буча, Ирпен, Мелитопол, Мариупол, Херсон, селищата край Нова Каховка или многострадалния Бахмут имат право на живот… ами такова предписание била имала точно лъжата. Браво на госп… другарката Момчилова! Браво за урока по почтеност и морал!

 

Е, в този момент разбирам за какво незабавно след новините на украински по Българска национална телевизия ще се появят и вести на съветски. Няма да се учудя, в случай че дори и наличието им е друго, тъй като, несъмнено, лъжата има право на живот и ние постоянно даваме право на „ другата позиция “, даже когато тя е гледната точка на хора, извършващи геноцид.

 

Чудно дали другарката Момчилова поддържа да вземем за пример схващането, че Земята е плоска, имунизациите вредят, 5G-антените предизвикват рак, а новият английски крал е рептилоид, тоест извънземно от далечна вселена? Тъй де – лъжата има право на живот, а на обстоятелствата такова право не се поставя. Поне не съгласно Съвет за електронни медии.

 

Ще се веселя, в случай че другарката Момчилова се постарае да наеме на работа видни представители на явлението, съгласно нея имащо право на живот, като да вземем за пример Недялко Недялков, Петър Волгин, Мартин Карбовски и Сашо Симов. Георги Любенов към този момент си е в Българска национална телевизия, той от служебни промени няма потребност. Но дружно с остоаналите изброени и с вести на съветски българската публиката най-малко ще знае, че сме върнати в 1980 година и че още веднъж гледаме непосредствено „ Останкино “. След това бих се заел да продавам опаковки елементарен локум с надпис: „ Шейсет и нещо години Българска национална телевизия – шейсет и нещо години национален цирк “.

 

Отивам да си дочета новия брой на „ Фьолкише Беобахтер “. Така де, нали лъжата има право на живот…

 

За ФрогНюз

Манол Глишев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР