Бягството от Афганистан на президента Ашраф Гани е сложило край

...
Бягството от Афганистан на президента Ашраф Гани е сложило край
Коментари Харесай

Бягството на афганистанския президент е сложило край на сделката между талибаните и правителството на страната

Бягството от Афганистан на президента Ашраф Гани е поставило завършек на споразуменията сред афганистанските управляващи и талибаните за двуседмично преустановяване на огъня и началото на договарянията за основаване на преходно държавно управление, оповестява Bloomberg, базирайки се на източници, осведомени с детайлностите за съглашението, предава " Фокус ". 

Според организацията такова съглашение е било реализирано на договаряния с присъединяване на Съединени американски щати в Доха и е предполагало разделянето на властта в страната и нейното спокойно прекачване след оставката на Гани. Прекратяването на огъня в Афганистан трябваше да разреши на някогашния президент Хамид Карзай и „ други някогашни и сегашни чиновници “ да сключат съглашение за шерване на властта с радикалната формация.
 Митаракис: Гърция няма да бъде врата към Европа за бежанци от Афганистан Митаракис: Гърция няма да бъде врата към Европа за бежанци от Афганистан
Голямата вълна от мигранти от Афганистан би трябвало да се избегне, Гърция няма да бъде врата към Европа за бежанци и мигранти, съобщи гръцки...

Според източници на организацията, толкоз бърз прогрес на талибаните в Афганистан е изненада даже за техните представители, само че неделното бягство на Гани е изненадало и трите страни, в това число обкръжението на президента и довело до анулация на съглашението. Както означават източниците на организацията, в изискванията на цялостния талибански надзор върху съвсем всички обитаеми места, за договарящите ще бъде мъчно да принудят придвижването да се откаже от цялостната власт в страната.

 

Всичко за обстановката в Афганистан - следете

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР