Бягството няма да ви спаси от позора. Това заяви в

...
Бягството няма да ви спаси от позора. Това заяви в
Коментари Харесай

Бойкот на речта на Румен Радев в парламента

Бягството няма да ви избави от позора. Това съобщи при започване на своето послание към Народното събрание президентът Румен Радев.

Парламентарните групи на ГЕРБ и Обединени патриоти демонстративно напуснаха пленарната зала при започване на речта на президента.

Народното събрание би трябвало да прояви отговорност за гражданския мир и бъдещето на България. Преди една година от тази естрада показах проблемите на България - корупцията и концентрацията на властта.

Посочих и пътищата за тяхното разрешаване, уточни Румен Радев.

Оставките са неизбежни, а по-лошото от неналичието на доверие в Народното събрание, е неналичието на достолепие. Това сподели президентът Румен Радев в послание към народа и Народното събрание при започване на 10-ата сесия на 44-ия парламент.

Според него хората са излезли от хипнозата и са преодолели страха.

„ Призовах Народното събрание като централен орган на държавната власт към дейности за реализиране на значими за обществото ни цели.

Ясно заявих, че времето за смяна непреклонно изтича, по този начин както изтичат на открито младите и трудоспособни българи, както гаснат едно след друго българските села “, сподели още президентът.
Той уточни, че Народното събрание е изгубил доверие.

„ Има и нещо по-разочароващи от загубата на доверие и то е загубата на достолепие. Парламентът позволи да се трансформира в категоричен реализатор на волята на министър-председателя.

„ Очакваме българския парламент да не влиза в ролята на обслужващ личен състав на министър-председателя. Да не подменя публичния дневен ред. Да не скверни парламентаризма с предлагането за нова Конституция и Велико народно събрание, които имат за цел само избавяне на днешното държавно управление. Това единствено продължава мъката и подклажда гнева на хората. Не неналичието на нова Конституция и на Велико народно събрание изкараха хората на улицата, а неналичието на морал в ръководството “, сподели още Радев. Той уточни, че измежду аргументите са разрушаването на устоите на държавността и корупцията.

Държавният глава разкритикува и възможната концепция за експертен кабинет.

Той прикани протестиращите и полицията да не се подават на провокации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР