Бягането има невероятни ползи за човек. Една фитнес програма не

...
Бягането има невероятни ползи за човек. Една фитнес програма не
Коментари Харесай

6 невероятни ползи от бягането

Бягането има невероятни изгоди за човек. Една фитнес стратегия не би трябвало да е скъпа, с цел да има позитивно влияние върху цялостното ви здраве. Една от най-достъпните форми на извършения идва от активността, която ще видите всеки ден в съвсем всеки град в множеството страни по света, и това е бягането. В последна сметка бягането е една от най-популярните форми на извършения, тъй като можете да го вършиме на практика на всички места. Спортът е здраве. Всички знаем този факт, само че за жалост не всеки спортува. Ако нямате време за посещаване във фитнеса, хубаво е най-малко да бягате понякога. Ето за какво:

6 невероятни изгоди от бягането

1.Подобрява сърдечно-съдовото здраве

 бягането 6 невероятни изгоди от бягането фотография: pinterest

Ако в миналото сте бягали, с цел да хванете метрото, дете или кучето си, и сте се чувствали без мирис незабавно по-късно, евентуално не е изненада, че бягането работи върху сърдечно-съдовата ви система. Вашият пулс се форсира, до момента в който бягате, с цел да изпомпвате повече кръв (и затова О2 и хранителни вещества) към работещите мускули.

С течение на времето, с непрекъснато тичане, сърцето и белите дробове се приспособяват. Сърцето ви става по-силно, което му разрешава да изпомпва по-голям размер кръв на удар, а дробовете ви стават по-мощни и способни да поемат повече въздух на поемане. Тъй като сърдечно-съдовата ви успеваемост се усъвършенства, можете да бягате по-бързо с по-малко старания.

2. Изгражда мускулна мощ

 бягането 6 невероятни изгоди от бягането фотография: pinterest

В даден миг множеството от нас са вървели зад бегачи и са завиждали на техните мускулести, дефинирани прасци. Докато захранвате вярно тялото си с задоволително калории и протеини, с цел да поддържате тренировката си, бягането може да помогне за създаване на мускули и увеличение на силата. Като подготовка за цялото тяло, бягането укрепва краката, сърцевината и горната част на тялото.

3. Увеличава здравината на костите

Многобройни изследвания демонстрират, че мощно въздействащи действия като тичане натоварват костите, което ги подтиква да се приспособяват посредством струпване на повече минерали в костната матрица за подсилване на структурата. Бягането също по този начин усилва производството на хормони за създаване на костите в тялото, като подтиква тялото да създава повече костни кафези и инхибира интензивността на клетките, които разграждат костните кафези. По-здравите кости са по-издръжливи и е по-малко евентуално да се счупят.

4.То усъвършенства настроението ви

 бягането 6 невероятни изгоди от бягането фотография: pinterest

„ Напушването на бегача “ не е някакъв фиктивен еднорог или неуловимо чудо; по-скоро това е прилив на повишаващи настроението ендорфини, провокирани от тичане за устойчивост на дълги дистанции. Завършването на добър пробег може да ви накара да се почувствате горди, способни, мощни и даже въодушевени, подготвени да успехите всичко, което се изпречи на пътя ви с положително отношение. Ако страдате от меланхолия, бягането може да облекчи признаците и да стабилизира настроението ви.

5. Помага да спечелим борбата с непотребните килограми

Много хора стартират да бягат постоянно, с цел да смъкват непотребното тегло. Независимо дали са с наднормено тегло, или просто желаят да изгорят последните 4-5 кг мазнини, или пък просто желаят да поддържат моментното си тегло, към 60% от хората започват, с цел да управляват килограмите си. Бягането е една от най-подходящите физически действия за размразяване на мазнините. Всъщност, като се изключи карането на ски, бягането гори най-вече калории на минута спрямо всички останали кардио извършения.

6. То може да ви свърже с природата

 бягането 6 невероятни изгоди от бягането фотография: pinterest

Въпреки че бягащите пътеки са жизнеспособни принадлежности за подготовка, в случай че решите да бягате на открито, бягането ви дава късмет да се откъснете от технологиите и екраните и да се свържете с природата. Голяма част от живота ни протича вътре в наши дни, само че проучванията демонстрират, че упражненията на открито, без значение от други фактори, обезпечават обилни изгоди за психологичното здраве спрямо тренировките на закрито. Независимо дали намирате спокойна гориста пътека или локален парк, излизането на открито, до момента в който бягате, е сигурен метод да попиете малко витамин D и чист въздух.

Това е един тип спорт, който всеки човек би трябвало да го практикува.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР