Бутилка или кен - това е един от най-големите спорове

...
Бутилка или кен - това е един от най-големите спорове
Коментари Харесай

Какво представлява инвестицията за 23 млн. лв. на Carlsberg у нас

Бутилка или кен - това е един от най-големите разногласия в света на бирата. Пенливата течност в стъкло е класика, само че металната опаковка резервира усета по-добре, по-удобна е за предпазване и е по-лесна за преработване. Ако сте фенове на бирите от портфолиото на " Карлсберг България ", към този момент има и още един фактор при вземането на решение - техните кенчета към този момент ще се създават напълно у нас.

Това стана допустимо след инвестиция за 23 млн. лв. в нова индустриална линия в завода на компанията в Благоевград.
 Carlsberg влага 23 милиона лева в пивоварната си в Благоевград
Датски производител на бира влага 23 милиона лв. в пивоварната си в Благоевград

В нея ще бъде построена поточна линия за произвеждане на бира в кен опаковки

Контекст : Carlsberg закупи " Шуменско питие " през 2002 година В момента компанията създава и/или бутилира " Шуменско ", " Пиринско ", Tuborg и други от своите марки в два огромни завода у нас - в Благоевград и Шумен.
 Производството и продажбите на бира в България генерират над 350 милиона лв. доходи за бюджета
Производството и продажбите на бира в България генерират над 350 милиона лв. доходи за бюджета

Пивоварната индустрия продължава да обезпечава работна претовареност за близо 25 000 души

Общо в " Карлсберг България " работят 500 души. Тя е част от група, която е измежду най-големите производители на бира в света.

Детайли : Новата индустриална линия за кен опаковки е построена за година и половина в постройка с повърхност от 3800 квадратни метра. Съоръжението е с продуктивност от 40 000 кена на час, като може да се слагат разнообразни типове вторични опаковки, показват от компанията.

До момента Carlsberg се възползваха от другите си фабрики в района и част от продукцията идваше от тях. От " Карлсберг България " обаче обясниха за Money.bg, че новата линия " ще покрива напълно индустриалните си потребности на бира в кен опаковки, като те към този момент ще се създават на място в Благоевград, вместо да се внасят от прилежащите страни ".
 На осмо място сме в Европейски Съюз по консумация на бира, само че по произвеждане сме малко по-назад
На осмо място сме в Европейски Съюз по консумация на бира, само че по произвеждане сме малко по-назад

Пазарът на бира в България генерира близо 530 милиона лв. добавена стойност

Още през първата година се възнамерява откриването на нови работни места.
 Снимка 622517
Източник:

В прав текст: " Това е едно от същински значимите събития, тъй като световна компания като Вашата освен е избрала страната ни за бизнеса си, само че и продължава да пораства тук с нова инвестиция в размер на повече от 23 милиона лв.. Фактът, че сте позиционирали производството в България, демонстрира оценката на компанията за опциите на развиване на активността Ви у нас ", съобщи при откриването на индустриалната линия икономическият министър Ирина Щонова.
 В кои страни по света се употребява най-вече бира
В кои страни по света се употребява най-вече бира

Консумацията на бира е известна съвсем по целия свят, само че количеството варира доста според от местоположението

От друга страна: От компанията акцентират, че новата кен линия в Благоевград ще е единствената им за България - не се възнамерява сходна инвестиция в Шумен. Това обаче не значи, че заводът североизточния град е изгубил смисъла си: " Там се работи по построяването на нова пречиствателна станция за отпадъчни води, която ще разреши 100% преправяне на водата от производството на бира и още по-екологична и устойчива активност ". Подобно оборудване към този момент действа в Благоевград.

" Карлсберг България " създава " Пиринско " и " Шуменско " и в двете си пивоварни - в Благоевград и в Шумен. И двете марки са измежду водещите и най-предпочитани бири на българския пазар ", означават от компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР