Бусове на полицията, таксиметрови коли и частни линейки да помагат

...
Бусове на полицията, таксиметрови коли и частни линейки да помагат
Коментари Харесай

Бусове на полицията и таксита стават линейки

Бусове на полицията, таксиметрови коли и частни коли за спешна помощ да оказват помощ на незабавната помощ в София, която се задъхва от лавината заболели. За това настоя министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в ефира на бТВ. Засега по-голямо стягане на ограниченията на национално равнище не се обмисля.

Министър Ангелов ще има в понеделник среща с представители на частните коли за спешна помощ и таксиметрова компания, които да оказват помощ с превоза на пациенти до лечебните заведения в столицата. От Министерство на вътрешните работи към този момент били обезпечени и 25 буса. Карантината на здравният министър завършва на следващия ден и той се връща на работа. Професорът се закани персонално да ревизира лечебните заведения, които не желаят да разкриват кревати.

Столицата попада в алената, най-рискова зона. Затова всички лечебни заведения на територията й би трябвало да заделят 10% от леглата си за ковид-пациенти. От думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов стана ясно, че не всички лечебни заведения съблюдават заповедта му и разкриват кревати. Това било нелогично при спрян планов банкет и интервенции.

 

" Затова дано да ме чуят всички шефове на лечебни заведения – няма да има амнистия за безусловно никой, откакто в лечебното заведения има свободни кревати, няма планови хоспитализации и интервенции, да разкриват оптимален брой кревати ", съобщи проф. Костадин Ангелов.

В Народното събрание към този момент е импортирано предложение за санкция от 5 000до 10 000 лв. за лечебни заведения, които в обстановка като сегашната отхвърлят да лекуват Коронавирус пациенти. При наново нарушаване - ще им се приключва контракта с касата. От Българска болнична асоциация излязоха с насрещно предложение - вместо всички лечебни заведения да лекуват ковид-пациенти, което крие риск от по-голямо разпространяване на болестта, да се обособят една или няколко за всеки регион - единствено за такива пациенти.

Секторът ще внесе своите контра предложение до министъра на следващия ден. Настоява и за среща с него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР