BusinessEurope публикува в сряда своя Барометър на реформите за 2024

...
BusinessEurope публикува в сряда своя Барометър на реформите за 2024
Коментари Харесай

Растежът в САЩ задмина през 2023 г. този на ЕС за седми път за 10 години

BusinessEurope разгласява в сряда своя Барометър на промените за 2024 година, който преглежда представянето на световната конкурентоспособност на Европа и прави оценка политическите решения, заяви на интернет страницата си Българската стопанска камара (БСК).

По този мотив резидентът на BusinessEurope Фредрик Першон съобщи, че  " главното умозаключение е, че 88% от нашите национални федерации-членки считат, че след забележителен спад сред 2020 година и 2023 година не е имало усъвършенстване в привлекателността на капиталовата среда на Европейски Съюз по отношение на нашите съществени съперници през последните 12 месеца ".

" Освен това над половината от нашите федерации-членки (54%) считат, че регулаторната тежест за фирмите, работещи в Европейски Съюз, се е нараснала през 2023 година "

Докладът също по този начин акцентира, че през 2023 година икономическият напредък в Съединени американски щати надвиши този в Европейски Съюз за седми път през последните 10 години. Европейски Съюз не съумя да преодолее дълготрайната си разлика в продуктивността със Съединени американски щати, като общата продуктивност на Европейски Съюз беше единствено през 2022 година 75% от тази в Съединени американски щати. По сходен метод разликата в продуктивните вложения продължава да се разширява; продуктивните вложения през 2022 година възлизат на 15% от Брутният вътрешен продукт в Съединени американски щати против 11% в Европейски Съюз, отбелязва Фредрик Першон.

" По време на идващия политически цикъл Европейски Съюз би трябвало да сложи конкурентоспособността на напред във времето. Европейски Съюз би трябвало да подмлади и доразвие единния пазар в области, вариращи от цифрови до финансови услуги, да извърши обещанието на Комисията да понижи условията за отчетност за фирмите с 25% и да подсигурява, че Зелената договорка ще се трансформира в тактика за напредък, като я съпътства с същинска индустриална договорка ", коментира резидентът на BusinessEurope.

Барометърът на промените също по този начин демонстрира, че първичните упования за усъвършенстване в използването на механизма за възобновяване и резистентност от последващо потомство (RRF) на Европейски Съюз са избледнели. Делът на федерациите-членки на BusinessEurope, недоволни от осъществяването на техните национални проекти, се е нараснал от 29% след стартирането на проектите до 42% в този момент.

 ще бъде показан на европейските водачи и обществени сътрудници на днешната тристранна обществена среща на върха в Брюксел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР