Business inside съветва американците какво да правят при ядрена атака,

...
Business inside съветва американците какво да правят при ядрена атака,
Коментари Харесай

Business inside съветва американците какво да правят при ядрена атака

Business inside поучава американците какво да вършат при нуклеарна офанзива, с цел да останат живи. Това е сюжет, за който някои американци се опасяват от времето на Студената война: Ядрена удар против Съединени американски щати, заслепяваща светлина, гигантска оранжева огнена топка и разрушителни ударни талази.

Тези, които са най-близо да гърмежа евентуално ще загинат незабавно, всеки на разстояние до 5 благи може да получи изгаряния от трета степен. Хората на разстояние до 53 благи могат да ослепеят краткотрайно.

Но по-дългосрочна опасност е минути и часове след тази детонация. Ядрените детонации могат да основат облаци прахуляк и сходни на пясък радиоактивни частици, които се разпръскват в атмосферата. Това може да докара до радиационно отравяне, което може да унищожи клетките в тялото и да се окаже съдбовно.

На отломките са нужни 15 минути, с цел да доближат равнището на земята след детонация, тъй че реакцията на човек през този интервал може да бъде въпрос на живот и гибел.

Ето какво би трябвало не би трябвало да си спомняте при положение на нуклеарна офанзива:

Трябва: Да легнете на земята с лице надолу и ръце, прибрани под тялото.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите предлагат тази позиция, защото тя ще държи ръцете и лицето ви надалеч от летящи парчета или топлота, които биха могли да изгорят кожата ви. След като ударните талази отшумят, можете да станете и да потърсите заслон.

НЕ поглеждайте непосредствено към гърмежа.

В взаимозависимост от това какъв брой близо сте до нуклеарен гърмеж, може да е невероятно да избегнете първичната светлина, която може да ви заслепи за към 15 секунди до минута. Но за тези, които са по-далеч, най-добре е да отклоните и прикриете очите си.

1-мегатонна бомба (която е към 80 пъти по-голяма от атомната бомба Little Boy, пусната върху Хирошима), може краткотрайно да заслепи хората на разстояние до 13 благи в явен ден и до 53 благи в ясна нощ.

Трябва: Да покриете лицето си с забрадка или дреха.

Ако имате шал или носна забрадка наоколо по време на нуклеарна детонация, е рационално да покриете носа и устата си. Дори преди частиците да доближат земята, детонацията разхвърля всевъзможни други боклуци, които могат да бъдат рискови за поемане.

НЕ търсете заслон в колата си.

Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA) поучава хората да не се приютяват в своите транспортни средства. Стъклените прозорци на колите и металните рамки няма да ви предпазят от нуклеарен прахуляк. Да карате също е неефикасно, защото е мъчно да се планува къде ще отиде радиацията.

Единственото изключение от това предписание е, в случай че сте в колата и в под земята гараж, което може да обезпечи спомагателен пласт отбрана.

Намерете тухлена или бетонна постройка, като учебно заведение или офис.

FEMA дефинира тухлени или бетонни здания като най-безопасните форми на заслон след нуклеарна офанзива. В идеалния случай най-хубавият заслон би имал няколко прозореца или изобщо няма да има прозорци, както и мазе, където да се скриете.

Училищата или офисите нормално дават отговор на тези критерии. Мобилните домове обаче се смятат за прекомерно нежни, с цел да оферират задоволително отбрана.

Ако няма здрави здания в границите на 15 минути от мястото, където стоите, по-добре е да намерите някаква форма на заслон, в сравнение с да останете на открито. Ако откриете, че наоколо има по-безопасна постройка, изчакайте най-малко час преди да се опитате да се преместите. Дотогава евентуалната радиация на която ще сте изложени евентуално ще намалее с към 55%.

НЕ стойте покрай прозорци когато сте на закрито.

Ако се скриете в многоетажна постройка, изберете централно място. Ако вашата постройка има прозорци, FEMA поучава да стоите надалеч от тях, в центъра на стая. Това е по този начин, тъй като ударните талази могат да разрушат прозорците на разстояние до 10 благи от детонация, което води до летящи стъкла, което може да нарани близко стоящи хора.

Изключете отоплителните уреди и климатиците.

Топлинните или климатичните устройства изтеглят въздух извън, тъй че те могат да популяризират нечисти частици в дома или скривалището.

НЕ търсете незабавно членовете на фамилията си.

Министерството на здравеопазването на Съединени американски щати предлага да останете на закрито най-малко 24 часа при положение на нуклеарна детонация. След 48 часа степента на излагане при 10-килотонна детонация (такава, която може да повреди, само че не и да унищожи град) понижава единствено до 1%.

" Докато скривалището е приоритет за запазване на публичното здраве, той опонира на естествените инстинкти ", пишат в отчета от 2010 година държавни организации. " След нуклеарна експлозия хората би трябвало да схванат за какво за тях и техните фамилии е най-безопасно да останат подслони. "

Вземете си душ допустимо най-скоро.

Хората, които са били на открито по време на детонация, би трябвало да се изкъпят допустимо най-бързо, като се уверят, че водата е топла и сапунът се нанася нежно. Прекалено мощното разчистване може да нарани кожата ви, която работи като естествена защитна преграда.

Освен това би трябвало да покриете всевъзможни порязвания или ожулвания, до момента в който се изплаквате. За тези, които нямат достъп до душ, FEMA предлага потреблението на мивка или кран. Следващият най-хубав вид е да почистите тялото си с забрадка или мокра забрадка. Издухването на носа и изтриването на ушите и клепачите е значимо, защото частици прахуляк могат да останат в тези отвори.

НЕ използвайте еликсир след шампоан.

Изплакването на косата с шампоан е сериозно, откакто сте изложени на радиация, само че балсамът НЕ.

Това е по този начин, тъй като балсами имат съединения, наречени катионни повърхностноактивни субстанции, които се свързват с радиоактивните частици и могат да ги закрепят за косата. Те всъщност биха работили като лепило сред косата и радиоактивния материал.

Като общо предписание, най-добре е да употребявате за тялото си единствено артикули, които са предопределени за изплакване след такава нуклеарна злополука. Продукти като лосион за тяло и крем за лице би трябвало да се заобикалят известно време.

Опаковайте нечистите облекла.

Тъй като външните пластове от облекла евентуално биха били нечисти от частици, CDC предлага да ги запечатате в найлонова торба, която е отвън обхват на деца и домашни любимци. Трябва да опаковате и всички тъкани или кърпи, употребявани за заличаване на тялото или лицето.

НЕ яжте неопакована храна или храна, останала извън.

След всевъзможен тип нуклеарна детонация CDC предлага да се употребява храна от запечатани контейнери, опаковки, бутилки или консерви. Можете също по този начин да ядете неща от килера или хладилника си, стига да почистите добре контейнерите за храна, съдовете за готвене, плотовете и приборите.

Но всичко, което е останало непокрито, изключително в случай че е навън - да вземем за пример плодове или зеленчуци от градина - би било рисково да се яде.

Слушайте радиото за указания.

Ядрените детонации създават мощен феномен, наименуван нуклеарен електромагнитен подтик (EMP), сила, който може повреди енергийните, телефонните и интернет линиите. Ядреният ЕМР може да повлияе и на радиовълните, само че това е по-малко евентуално, защото радиостанциите имат по-проста скица.

Така че след детонация чиновниците по спешни обстановки евентуално ще излъчат указания за сигурност по радиото. Освен в случай че тези длъжностни лица не ви кажат, че е безвредно да излизате на открито, най-добре е да останете скрити, до момента в който рискът от замърсяване не намалее. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР