Бурята на гръцкия полуостров Халкидики премина, постепенно се възстановява снабдяването

...
Бурята на гръцкия полуостров Халкидики премина, постепенно се възстановява снабдяването
Коментари Харесай

Българи, собственици на имоти в Халкидики, ще бъдат обезщетени след бурята

Бурята на гръцкия полуостров Халкидики мина, последователно се възвръща снабдяването с ток. Няма проблеми и с питейната вода. Възстановяват се вредите на крайбрежните заведения. Обещетяват се и българи, които са притежатели на парцели, наранени от бурята, заяви Българска национална телевизия.

В последните часове се възвръща електрозахранването във всички засеганати места на полуострова. Вече има питейна вода на всички места, пътищата са почистени от паднали и изкоренени дървета.

Всички жители, в това число българи, които са притежатели на парцели на Халкидики, ще получат компенсации, в случай че са наранени от бурята. Процедурата е доста бърза, като е належащо да се свържат с представители на общината. Същото важи и за притежатели на коли, които могат да получат документ за нанесени материални вреди от бурята.

Фотогалерия: След бурята на Халкидики >

Въпреки бедствието българските туристи остават да почиват на Халкидики - през днешния ден имаше извънредно натоварено придвижване с български коли към полуострова, означи Българска национална телевизия. Синоптиците предизвестяват, че от на следващия ден сутринта до неделя на обяд се чакат проливни, само че краткотрайни дъждове в Северна Гърция. Във връзка с това, външно министерство поучава българските туристи, които възнамеряват да пътуват натам, да наблюдават синоптичните прогнози и да се осведомят за настоящата конюнктура.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР