Бурята Жулиета в Испания е причина за обилен снеговалеж в

...
Бурята Жулиета в Испания е причина за обилен снеговалеж в
Коментари Харесай

Бурята “Жулиета“ връхлетя Испания със сняг, минусови температури и 15-метрови вълни

Бурята " Жулиета " в Испания е причина за изобилен снеговалеж в някои елементи на страната, внезапно намаляване на температурите в други до минус 15 градуса и за морски стихии и талази от над 15 метра. Най-засегнати са самостоятелните райони Каталуния и Балеарските острови, заяви БНР.

На Балеарските острови към момента има обитаеми места, които са изцяло изолирани, без ток и телефонно покритие. Местните управляващи провеждат евакуация на хората, живеещи в тези региони, където към този момент е разгласен червен код за заплаха. Повече от 80 души, основно пожарникари, дружно със незабавното звено на военните се пробват да разчистят пътищата, с цел да доближат до тях. Само в Майорка до вторник вечерта са подадени 432 сигнала за разнообразни произшествия, породени от неприятното време. 

Метеоролозите предизвестяват, че се чака нов изобилен снеговалеж, като тук-там снежната завивка е допустимо да доближи до 40 сантиметра, което е извънредно за Балеарските острови. В Каталуния паниката е от втора степен - оранжев код поради снеговалеж, вятър, мраз и морска стихия. Всички самостоятелни райони, като се изключи Естремадура и Канарските острови, са нащрек за риск от естествените аномалии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР