Бурните ветрове застигаха и областите Добрич, Силистра и Русе, съобщават

...
Бурните ветрове застигаха и областите Добрич, Силистра и Русе, съобщават
Коментари Харесай

Паднали клони, ударени коли, потопени лодки: Бурните ветрове застигнаха Добрич, Силистра и Русе

Бурните ветрове застигаха и областите Добрич, Силистра и Русе, оповестяват локалните управляващи. Има паднали клони, дървета, потрошени коли, а в крайдунавските градове осведомят и за потопени лодки.
Още по темата
Шест сигнала за паднали дървета в общините Добрич, Балчик и Генерал Тошево, както и за отвеян ламаринен покрив в Тервел, са получени в Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", оповестява Про Нюз Добрич.

В Добрич има паднало дърво до " Бакарди ", на околовръстния път. Друго се е стоварило по пътя сред Балчик и Кранево. Служителите на ПБЗН ги отстраняват.

Медията е получила сигнали също сухо дърво върху кабел на светофар на кръстовището на бул. " 3 март " и ул. " Максим Горки ". Друго е съборило железна ограда в региона на гробищния парк.

По данни на Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките вятърът в региона през днешния ден е мощен до плевел от запад-северозапад с пориви до 30 м/сек.

Паднали клони и дървета има и в Силистра. В локален уебсайт се оповестява и за потопени лодки по крайбрежието на Дунав, предава Българска телеграфна агенция.

По данни от метеорологичната обсерватория скоростта напразно е достигнала до 20 метра в секунда.

За през днешния ден Националният институт по метеорология и хидрология разгласи оранжев код за мощен вятър в цялата област.

Бурен вятър нанесе вреди и в община Русе. Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на общинската дирекция " Обществен ред и сигурност " Георги Игнатов.

От хидрометеорологичната станция в крайдунавския град обясниха, че скоростта напразно по обяд е достигала над 120 км/час, а в ранния следобяд е намаляла до към 100 км/час.

Отправено е щормово предизвестие до капитаните на кораби по река Дунав.

Игнатов изясни, че има сигнали за паднали дървета и клони в Русе, както и за наранени от тях няколко автомобила. Екипи работят по разчистването.

Част от село Бъзън е без ток поради щета в трафопост. Работи се по отстраняването на казуса.

По пътя сред селата Хотанца и Долно Абланово е паднало дърво, което е отстранено.

От хидрометеорологичната станция осведомиха, че прогнозата е привечер скоростта напразно да намалее.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР