Бурни дебати около отдаването под наем на арт кафенето на

...
Бурни дебати около отдаването под наем на арт кафенето на
Коментари Харесай

Бурни дебати и днес за кафенето на ул. Алеко Константинов

Бурни диспути към отдаването чартърен на арт кафенето на ремонтираната ул. " Алеко Константинов “ се завихриха и в днешното съвещание на Общински съвет Бургас. Сесията в действителност е повтаряне на тази от края на януари, защото регионалният шеф Стойко Танков издаде заповед, с която върна за ново разглеждане на точките от 1 до 16 след постъпили тъжби за проблеми с последното онлайн съвещание, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .  

В самото начало на дебата по докладната бележка Красимир Калудов от СЕК съобщи, че с сътрудниците му няма да поддържат предлагането. Те показаха опасения, че хората, които развиват бизнеси в съседство са сложени в неравностойно състояние по отношение на бъдещия наемател на кафенето.  Колегата му Георги Събев пък предложи вместо кафене там да бъде обособена изложба. " Там се предлага да има един павилион. Галерията е пространство, в което условията са малко по-различни. Ще има търг, на никой не се подарява този обект ", репликира го Веселин Пренеров от ГЕРБ.

Манол Тодоров изрази неразбиране за какво в случай, че заведения наоколо заварят порти, се отдава още едно чартърен. " По-добре да бяхме създали беседка, вместо още едно заведение в този регион. Дори на ул. " Кирил и Методий " има кафенета, обекти за бързо хранене, за какво вършим още веднъж кафене и сътворяваме конкуренция? Заведение там е нелогично да се прави ", означи той.

" Кафенето е част от едно изцяло пространство, което бе гласувано за предпочитано за развиване на просвета, достоверни общности и културни промишлености. Закритото пространство ще бъде със съответния наем след извършен търг ", сподели зам.-кметът Диана Саватева. Тя посочи, че концепцията е улицата, прилежащите и пл. " Кирил и Методий " да бъдат приобщени към интензивностите в центъра на Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР