Бургаският регион има всички предпоставки да се превърне в икономически

...
Бургаският регион има всички предпоставки да се превърне в икономически
Коментари Харесай

Бургаският регион може да бъде икономически хъб на Балканите

Бургаският район има всички предпоставки да се трансформира в стопански хъб на Балканите. Това е визията на заместник-министъра на превоза Анна Натова. Според нея градът е един от най-привлекателните за реализиране на транспортни, туристически и бизнес инициативи.

Зам.-министър Натова взе присъединяване в на третото издание на Националния конгрес за авио-транспортна съгласуваност и нови благоприятни условия за туризъм и партньорства в Черноморието и Югоизточна България, оповестяват от отрасловото ведомство.

Според нея преимуществата на Бургас се обуславят основно поради Черно море,

което е „ морската врата “ на България и тъй като новото летище в Истанбул измества салдото на въздушния трафик в Европа на Изток. “

По думите й Бургас сплотява всички транспортни аспекти - съществуване на добра пристанищна инфраструктура за корабоплаването, интернационално летище с опция за обслужване на всички видове въздухоплавателни средства, жп съгласуваност със столицата и много-добре развити магистрални артерии с Азия.

Припомняме, че неотдавна Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ разгласи предварителни обявления за няколко процедури за железопътното свързване на летищата в Бургас и Пловдив.
Повече полети до България
Българската страна търси благоприятни условия за увеличение на полетите до интернационалните летища в страната “, споделя още Натова.

Ресорното ведомство и Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ са в договаряния за сключване на меморандуми за съдействие във въздушния превоз с страни от разнообразни континенти.

Българска телеграфна агенция напомня, че в средата на януари тази година министерството откри и конкурс за избор на авиопревозвач за четири въздушни линии до Китай. Заповедта за разкриване на състезанието бе подписана от министър Георги Гвоздейков, а посочените в нея градове са Пекин, Шанхай, Джънджоу и Шънджън.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР